HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Leestip februari 2021

Lydia Erneman is opgegroeid als enig kind op een kleine boerderij in Noord-Zweden. Na haar afstuderen als dierenarts komt ze terecht in een klein stadje in Noorwegen. We volgen Lydia middels haar werk als dierenarts tijdens de veranderende seizoenen en het ritme van het plattelandsleven.
Hoewel Lydia snel respect en vertrouwen wint voor haar ijver, lijkt ze zich nog steeds overgegeven te hebben aan eenzaamheid als het allesomvattende uitgangspunt van haar leven, een uitgangspunt dat een persoon terneer kan slaan, maar desondanks een bron van geluk is.

Rune Christiansen (1963) werd al een belangrijke figuur in het Noorse literaire landschap met de publicatie van zijn eerste poëziebundel in 1986. Daarmee werd Christiansen in eerste instantie bekend als een baanbrekend dichter, maar hij richt zijn aandacht steeds meer op proza en heeft sinds 2003 een reeks veelgeprezen romans gepubliceerd. In 2014 kwam in Noorwegen zijn doorbraak met de bestseller 'De eenzaamheid in Lydia Ernemans leven'. Daarna volgde het even zo succesvolle 'Fanny en het mysterie in het treurende bos'.

Onze kleine recensie:
Dankzij uitgeverij Oevers is dit de tweede vertaalde roman van de Noorse schrijver, Rune Christiansen, waar we kunnen van genieten. En genieten is dit echt wel. Al bij de eerste roman ‘Fanny en het mysterie in het treurende bos’ hebben we deze schrijver in ons hart gesloten.
Als een klaterend beekje, dat glinstert in het zonlicht maar dat af en toe ook meandert in de schaduw, volgen we dit bedrieglijk eenvoudige verhaal over het dagdagelijkse leven van Lydia, een bekwame dierenarts in een klein stadje in Noorwegen.

Weinig actie, geen plot, geen grote gebeurtenissen maar pure, melancholische poëzie.

Lydia is eenzaam, maar ook weer niet. Ze geniet van de kleine dingen, staat met beide voeten op de grond, romantiek is haar vreemd. Komt er een partner op haar weg is dat goed, komt er geen is dat ook ok. Toch hangt er een melancholische sfeer rond haar die in je hoofd en lijf kruipt. Als enig kind mist ze haar moeder die recent overleden is. Haar introverte vader houdt haar op afstand.
Gretig wil je alles over haar weten en met pijn in het hart sla je de laatste bladzijde om, want je wou nog zoveel meer…

Geen boek voor lezers die van actie en spanning houden, een aanrader voor lezers met een rijk gevoelsleven die een ‘speciale’ antenne hebben.

De eenzaamheid in het leven van Lydia Erneman - Rune Christianssen|Uitgegeven bij Uitgeverij Oevers

Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Leestips & Slow Reading


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be