HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Leestip september 2021

Nadat op 22 juli 1974 de rode handtas van professor Franse literatuur Rina Torfs wordt teruggevonden op de werf van de premetrowerken, stellen de speurders van de Antwerpse recherche een routineonderzoek in naar haar verdwijning.

Ook haar voormalige vriend, de verlopen hippie en mislukte dichter Valère, vat een zoektocht aan in opdracht van haar steenrijke grootmoeder ‘Medusa’ Torfs. Hij wordt meegesleurd in een draaikolk van leugens en geweld. Rina’s verdwijning blijkt slechts de eerste in een uitdijende reeks. De systematische afbrokkeling, aftakeling en uiteindelijke verdwijning van de machtige familie Torfs is een sprekende metafoor voor de verloedering van onze westerse samenleving, die in de jaren zeventig begon.

Patrick Conrad vat de suspense van dit tijdsgewricht in opnieuw een superieure roman noir.

Patrick Conrad is schrijver, dichter, plastisch kunstenaar en filmmaker. Met zijn roman noirs won hij zowel de Hercule Poirotprijs als De Diamanten Kogel.

Wat wij er van vinden:

Voor de verandering eens een leestip van een ander genre.

De nieuwe roman noir van veelzijdig talent Patrick Conrad is weer een voltreffer. Somber, donker en vervuld van pessimisme maar vol ironische en grappige verwijzingen die je meer dan eens doen glimlachen.

Een puissant rijke familie richt zichzelf ten gronde door hebzucht, achterbaks gekonkel en machtsgeilheid. Eén van de dochters des huizes verdwijnt spoorloos. Haar ietwat verlopen ex-minnaar, een aan lager wal geraakte dichter, wordt door oma en de andere dochter opgedragen om haar op te sporen. Net als twee overspelige rechercheurs van wie er ook een verdwijnt. Zo zijn er nog een aantal mensen die in rook schijnen op te gaan of vermoord terug gevonden worden.

Conrad schrijft zeer filmisch en slaagt erin om je aandacht de ganse tijd vast te houden. Geen sprake van ‘de haren ten berge’ rijzende spanning, maar geniepige, onder de huid kruipende suspense die je het boek bijna in één ruk laat uitlezen. En nee, een happy end zit er niet echt in.

Een fantastische aanrader voor iedereen die zich aangetrokken voelt door het 'roman noir' genre.

De verdwijningen - Patrick Conrad | Uitgegeven bij Uitgeverij Vrijdag



Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Nieuws & Activiteiten


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop