HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Leestip van Boekhandel Naboekov augustus 2019

Een jongetje van elf met Asperger, een verlopen moeder die haar verdriet smoort in halve literblikken bier en sterkedrank, een lintworm, een mummie in het berghok, een kruik urine met onderin een beschreven papiertje, een hond die Pörkölt heet en een Arabische hengst met de naam Mythos. Dat zijn de ingrediënten van 'Het jongetje dat de messen telde', een intelligente, grappige, maar tegelijk ook duistere en ontroerende roman. Een grimmig sprookje, met een onvergetelijk einde.

Stephaan Margodt (Menen, °1965) begon met schrijven als verlegen puber: liefdesbrieven aan onbereikbare godinnen en een geheim dagboek dat zo geheim was dat hij het uiteindelijk opat. Studeerde rechten, moraalfilosofie en literatuurwetenschap. Schreef een scriptie over de Italiaanse auteur Elias Canetti. Als jonge snaak publiceerde hij kortverhalen en essays in Weirdo’s, Deus ex Machina en Eneris. Het verhaal ‘Wintervlucht’ verscheen in de verhalenbundel ‘Het huiszielenproject’ (Littera, Gent, 1999). Hij schreef ook gedichten die een dialoog aangingen met olieverfschilderijen van Annemie Diegenant Schets. ‘Het jongetje dat de messen telde’ is zijn eerste roman. (bron uitgeverij Matador)

Wat wij er van vinden:
Het hoofdpersonage is een autistische, hoogbegaafde jongen van een jaar of elf.
Bastaardzoon van de lokale burgemeester en een alcoholverslaafde, labiele moeder.
Het verhaal begint met de dood van zijn vader. Zijn moeder kan hier totaal niet mee om, wordt onberekenbaar, hoe langer hoe labieler en laat de jongen volledig aan zijn lot over. Hij vindt wat troost door zijn hart uit te storten bij een oude Arabische hengst, Mythos en bij zijn hond Pörkölt.
Het ene gruwelijke feit volgt het andere op. Je vraagt je af of dit werkelijk mogelijk is, maar uit de dagelijkse realiteit weten we dat die dikwijls nog veel erger is dan de fictie die we lezen.
Het verhaal heeft ons geboeid van het begin tot het schokkende einde.
Heel erg benieuwd naar de opvolger, Stephaan!

Het jongetje dat de messen telde - Stephaan Margodt - Uitgeverij Matador € 20,00



Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Nieuws & Activiteiten


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop