HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Leestip van Boekhandel Naboekov augustus 2020

Sophia brengt met haar vader en oma de zomer door op een Fins eiland. In de wijze en vooral ook geestige gesprekken die de oude vrouw en het jonge meisje met elkaar voeren, komen de angsten en verlangens van het meisje en het verleden van de oma op een betoverende en ontroerende manier tot uitdrukking. Tegen de achtergrond van moerassen en bossen en de altijd aanwezige zee schildert Tove Jansson zonder enig spoor van sentimentaliteit of valse emotie de verhouding tussen een grootmoeder en haar kleindochter.

Tove Jansson (1914-2001) verwierf wereldwijde faam als schrijver en tekenaar van de Moemins. De boeken die ze over deze wezens schreef werden in 52 talen vertaald. Jansson was daarnaast een gevierd schilder, cartoonist en illustrator, en schreef romans en korte verhalen die in Finland tot veelgelezen klassiekers zijn uitgegroeid. Haar status in Scandinavië is vergelijkbaar met die van Astrid Lindgren of in Nederland met Annie M.G. Schmidt.


Wat wij er van vinden:
Een prachtig zomerverhaal als leestip voor de zomer ;-) is deze roman van Tove Jansson uit 1976, opnieuw uitgegeven door uitgeverij De Geus.

Je wordt er zowaar blijgezind van als je deze verhalen leest. Elk hoofdstuk gaat over een gebeurtenis in het leven van een zesjarig meisje, Sophia, haar oma en haar vader ergens op een Fins eilandje.

De moeder van Sophia is overleden. Haar vader vlucht weg in zijn werk, heeft geen tijd voor haar maar haar grootmoeder des te meer. De conversaties tussen Sophia en oma zijn grappig en aandoenlijk.

Zonder sentimenteel en belerend te zijn maar met een enorme liefde, humor en intelligentie, geeft oma wijze levenslessen mee aan kleine Sophia.

Met een verzaligde maar melancholische zucht sla je het boek dicht in het besef dat het toen een heel andere tijdsgeest was. In je hart wens je elk kleinkind zo’n fijne, grappige grootouder toe!

Zomerboek - Tove Jansson | Uitgegeven bij Uitgeverij De Geus



Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Nieuws & Activiteiten


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop