HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Leestip van Boekhandel Naboekov januari 2020

Water is schaars geworden. De Watertrein die de stad bedient, loopt steeds meer het risico gesaboteerd te worden. Wanneer bekend wordt dat meer mensen dan aanvankelijk werd gedacht hun huis zullen moeten verlaten door de bouw van een IJsdok, gaan demonstranten de straat op en beginnen de levens van verschillende mensen in elkaar te grijpen.

De wetten van water is een aangrijpend verhaal over liefde en verdriet en de wil om te overleven, dat een verontrustende glimp laat zien van de nabije toekomst.

Cynan Jones is geboren in 1975 in de buurt van Aberaeron, Wales, waar hij tegenwoordig woont en werkt. Eerder verschenen van hem 'De lange droogte', 'De burcht' en 'Inham'.


Wat wij er van vinden:

In twaalf verhalen, oorspronkelijk geschreven in opdracht voor BBC-radio, spiegelt Jones ons een wereld voor die op de rand van de afgrond balanceert. Een blik in de toekomst voor ons als we de klimaatopwarming verder blijven ontkennen en maar rustig onze gang blijven gaan.

Water is een schaars en kostbaar goed geworden, de hoofdpersonages proberen zo goed en kwaad als ze kunnen te overleven. Voor de één lukt dat al beter als voor de andere. Het is niet allemaal kommer en kwel maar veel scheelt het toch niet.

Deze dystopische roman moet men traag lezen, Cynan Jones helpt ons daarmee door de vele witregels.
Al het overbodige is weggelaten, wat overblijft is een indringende, verontrustende roman. De twaalf verhalen haken op het einde allemaal in elkaar en vormen een geheel. Een geheel met een pessimistische toekomstvisie die niet eens meer zo ver weg lijkt...

De wetten van water - Cynan Jones | Uitgegeven bij uitgeverij Koppernik - € 19,50



Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Nieuws & Activiteiten


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop