HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Leestip van Boekhandel Naboekov maart 2019

Alles aan Edward Feathers is vlekkeloos - zijn garderobe, zijn manieren, zijn naam en faam als topadvocaat met een glansrijke carrière in Hongkong. Door en door een gentleman, die zijn bijnaam Old Filth - Failed In London, Try Hongkong - geen eer aandoet. Maar zijn onberispelijkheid is bedrieglijk en misleidt vaak ook hemzelf. Na de dood van zijn geliefde Betty, zijn echtgenote, lijkt hij onverstoorbaar en koestert hij zijn herinneringen aan haar. Maar met de herinneringen komen ook de twijfels.Waarom heeft zij zijn collega en tegenpool Terence Veneering altijd verdedigd, of tenminste nooit een kwaad woord over hem gesproken? Wat in hun huwelijk was respect, wat genegenheid en wat onvoorwaardelijke liefde? Wat hebben zij voor elkaar verborgen willen houden? Edward heeft moeite het beeld van Betty helder te krijgen. Op een koude Engelse winterdag sluit hij zichzelf per ongeluk buiten en staat in zijn sloffen op het besneeuwde tuinpad. Noodgedwongen belt hij aan bij de nieuwe buurman: Veneering. Iemand die, voelt Edward, meer van Betty weet dan goed is voor zijn zielenrust en liefdevolle herinneringen.

Met groot stilistisch meesterschap ontvouwt Jane Gardam een bewogen leven in tijden van het ondergaande British Empire. Haar roman over Edward Feathers, een meester in het verbergen van zijn teleurstellingen, obsessies en tekortkomingen, illustreert wat zo belangrijk is in ons leven: empathie en integriteit.
Met Een onberispelijke man valt een grote auteur te ontdekken, een meester van de lichte toon en de zinderende sfeer, van de grote Gesellschaftsroman in tijden van diepgaande veranderingen.

Jane Gardam (Yorkshire, 1928) is de enige schrijver die twee keer met de Whitbread/Costa Award bekroond is. Met haar trilogie rond het echtpaar Edward en Betty stond ze al meer dan een jaar op de bestsellerlijst in Duitsland. Een onberispelijke man werd in maart 2017 bij DWDD Boek van de maand en stond wekenlang in de bestseller top 60. Het tweede en derde deel van haar trilogie, Een trouwe vrouw en Laatste vrienden, kwamen respectievelijk in september 2017 en januari 2018 uit. Ook is ze de auteur van het Cossee Broekzakbibliotheek-boekje De geheime brieven. Eind 2018 verscheen haar roman De dochter van Crusoe bij Cossee. Haar oeuvre omvat meer dan dertig boeken, romans, verhalen en kinderboeken. Ze is Fellow van de Royal Society of Literature en woont in East Kent.


Wat wij er van vinden:
Onze aanrader van deze maand is misschien een iets minder recent boek maar deze interessante auteur verdient het om onder de aandacht te blijven.
Ze heeft al een dertigtal romans en kinderboeken op haar naam staan.
Met ‘Een onberispelijke man’ , het eerste deel van een trilogie, brak Jane Gardam eindelijk internationaal door.

Oerdegelijk, doorspekt met de typisch Britse onderkoelde humor wordt dit eerste deel voornamelijk verteld vanuit het oogpunt van Edward Feathers, een Raj-weeskind.
Als kind van Britse kolonialen wordt hij op 5 jarige-leeftijd helemaal alleen naar Engeland gestuurd om opgevoed te worden door een pleeggezin.
Daar loopt het één en ander mis. Ernstig mis. Subtiel voel je ook Gardams kritiek op deze indertijd gangbare praktijken.
Slechts beetje bij beetje kom je één en ander te weten over Edward, de sluier wordt nooit helemaal opgelicht.
De diepste kern van ‘de ander’ blijft altijd verborgen.

Jane Gardam schrijft in een soepele, schijnbaar lichtvoetige stijl maar schijn bedriegt.
Vlot springt zij van het heden naar het verleden.
Ze beschrijft gedetailleerd, een afwisselend hilarisch en diep tragisch relaas over Feathers, zijn vrouw Betty en zijn rivaal Veneering.

Voor liefhebbers van Penelope Fitzgerald.

Jane Gardam - Een onberispelijke man. Uitgegeven door Uitgeverij Cossee - € 22.99Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Leestips & Slow Reading

Graag leestips, acties, ander boekennieuws?
Schrijf je in en krijg 10% korting op je eerste bestelling!

Aanmelden

Klantenkaartkorting voor trouwe klanten!

Gratis verzending in België vanaf € 40

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 60

Snel én gratis levering in (B)Sint-Truiden en deelgemeenten thuis of op het werk!

Indien besteld vóór 12u tijdens werkdagen, wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden.

***

Volg ons op

Facebook     Twitter     Instagram


Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be