HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Leestip van Boekhandel Naboekov oktober 2020

Drie mannen, getekend door wat ze hebben liefgehad en verloren, zoeken een thuis in een klein dorp in Ierland. Het land van de Syrische Farouk is verscheurd door oorlog. Het hart van buschauffeur Lampy is gebroken door Chloe. John wordt gekweld door zijn verleden als het einde van zijn leven nadert. De vluchteling. De dromer. De boeteling. Ieder van hen staat aan de vooravond van een onvermijdelijke afrekening, die hen op onverwachte wijze zal samenbrengen.

Donal Ryan (Nenagh, Ierland, 1977) doceert Creative Writing aan de University of Limerick. Voor zijn werk ontving hij tal van nominaties en literaire prijzen. Over een vlakke, kalme zee is zijn vierde roman en betekende zijn internationale doorbraak.

Wat wij er van vinden:
Deze roman is opgesplitst in drie op zich staande verhalen die dan toch in het laatste hoofdstuk op een ingenieuze wijze samenkomen.
Het eerste verhaal gaat over Farouk, een Syrische arts die met zijn gezin vlucht voor de oorlog. In een aantal rake, scherpe zinnen schetst Ryan de vluchtelingenproblematiek. Net zoals vaak in het echte leven, geen ‘happy end’ hier.
Vervolgens komen we meer te weten over Lampy, een gewone Ierse jongen met een vrij opvliegend karakter, die moeilijk over de breuk met zijn eerste liefde raakt en daardoor zijn aandacht niet bij zijn werk kan houden, met rampzalige gevolgen…
In het derde hoofdstuk lezen we de monoloog van John, iemand die een niet zo fraai levensparcours bewandelde en die nu hij zijn einde nadert, wil biechten en boeten.
Tenslotte het sluitstuk, deze drie apart beschreven levens haken in elkaar…  soms heel subtiel en soms heel duidelijk maar alleszins heel verrassend en geloofwaardig. Met een schijnbaar eenvoudig maar treffend taalgebruik weet Ryan ons moeiteloos te overtuigen. We hebben er weer een nieuwe favoriete auteur bij: Donal Ryan. Een echte Ierse meesterverteller.


Over een vlakke, kalme zee - Donal Ryan | Uitgegeven door De ArbeiderspersBeoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Leestips & Slow Reading


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be