HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Leestip van Boekhandel Naboekov september 2020

Kan de ene vergrendeling de andere openen? In een ingenieus samenspel van beeldend werk, persoonlijke beschouwingen en actuele nieuwsfeiten onderzoekt multi-talent Octavie Wolters op ontroerende en openhartige wijze hoe een depressie binnendringt in alle facetten van het leven.
In haar eerlijke zoektocht naar de juiste formuleringen komt zij steeds dichter bij zichzelf door beter te begrijpen en aanvaarden hoe depressie onderdeel kan uitmaken van een mensenleven en vindt zij woorden die de lezer niet anders dan troost en berusting bieden.

Octavie Wolters (1977) studeerde rechten en Nederlandse taal- en letterkunde. Ze was illustrator en beeldcolumnist voor bekende bladen en debuteerde in 2016 met haar roman Voorland. Slot is haar tweede boek. Momenteel werkt ze aan een prentenboek dat in 2021 zal uitkomen.


Wat wij er van vinden:

Octavie Wolters schrijft zeer treffend over haar depressie.
Mensen die ook geconfronteerd werden (worden) met een depressie vinden hier veel herkenbaarheid. Zoals meestal het geval is kan de auteur het veel beter verwoorden dan dat jijzelf het ooit zou kunnen en op één of andere manier is dat troostend en ontroerend. Voor mensen voor wie depressie een 'ver' gegeven is, kan dit boekje de empathie vergroten.

Parallel aan het wegdeemsteren van haar depressie lopen de eerste maanden van de Covid-19 pandemie en hoe zij en haar gezin hier mee omgaan. De eerlijkheid, moed en kwetsbaarheid nemen de auteur helemaal voor je in.

Het beeldend werk is niet speciaal voor de tekst gemaakt maar staat volledig op zich. Toch geeft het de tekst een diepere dimensie, het vormt een meer dan geslaagd geheel.

Kortom voor wie iets werkelijk authentieks wil lezen is dit een voltreffer!

Slot - Octavie Wolters | Uitgegeven door Gloude Publishing



Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Nieuws & Activiteiten


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop