HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Barricadepoëzie

Barricadepoëzie

9789462673274 Barricadepoëzie

€ 29,90

Beschikbaar

Redacteurs: Johan Sonnenschein & Kornee van der Haven
Titel: Barricadepoëzie
Taal: Nederlands
Uitgeverij: EPO

Afmetingen: 38x225x150 mm
Gewicht: 715 gram
ISBN: 9789462673274
Jaar: 2021
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 452
Genre: Fictie, Literatuur, Poëzie

Beschrijving:

Een bescheiden bloemlezing van Nederlandstalige politiek geïnspireerde poëzie vanaf 1848. En een poging om de lezer te inspireren en activeren voor de strijd voor maatschappelijke verandering.

Wie de Nederlandstalige literatuurgeschiedenis erop naslaat, dreigt te denken dat wij in dit taalgebied niet aan politiek geïnspireerde poëzie doen. Sommige dichters raakten in de vergetelheid hoewel hun werk een belangrijk rol in de politieke en sociale strijd speelde. Anderen haalden de literaire canon ondanks hun politiek geïnspireerd werk. Nochtans bestaat ook in de Belgische en Nederlandse literatuur een lange traditie van politieke poëzie, van Gorter tot van Ostaijen en Michaël Slory en van Sonja Prins tot Joke Kaviaar en Dominique De Groen. Barricadepoëzie zet dat lyrisch activisme weer in de schijnwerpers. Elk hoofdstuk vertrekt vanuit een gedicht. Daarmee vormt het boek een bescheiden bloemlezing vanaf 1848. Maar tegelijk is het een poging om de lezer te inspireren en activeren voor en in de strijd voor maatschappelijke verandering.

Met bijdragen van o.a. Dominique De Groen, Geert Buelens, Matthijs de Ridder, Frank Keizer, Sarah Adams, Joke Kaviaar, Michael Tedja, Jos Joosten, Bram Ieven, Laurens Ham, Nico van Apeldoorn, Erik Spinoy en Samuel Vriezen

Johan Sonnenschein is docent Moderne Nederlandse Letterkunde aan de universiteit van Utrecht en doet onderzoek naar het nieuwe in de Nederlandstalige poëzie van 1800 tot heden.

Kornee van der Haven doceert Vroegmoderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Gent. Als pleitbezorger van politieke poëzie verzorgde hij in 2011 een heruitgave van Atlantische Legenden van de socialistische dichter Freek van Leeuwen.


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be