HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Boye, Karin - Kallocaïne

Boye, Karin - Kallocaïne

9789492313577 Boye, Karin - Kallocaïne

€ 19,50 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Auteur: Karin Boye
Vertaler: Bart Kramer
Titel: Kallocaïne
Taal: Nederlands
Uitgeverij:

Afmetingen: 21x200x125 mm
Gewicht: 311 gram
ISBN: 9789492313577
Jaar: 2021
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 196
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

Kallocaïne is een spookachtig visioen van een door de politie en het leger bestuurde samen-leving dat na ruim tachtig jaar nog niets van zijn actualiteit heeft verloren.

Karin Boye beschrijft in haar roman een tota-litaire ‘Wereldstaat’. In het desolate, paranoïde landschap van ‘politieogen’ en ‘politieoren’ vindt de gehoorzame burger en chemicus Leo Kall een middel uit dat ervoor zorgt dat iedereen die ermee wordt geïnjecteerd de waarheid zegt. Met zijn uitvinding voorziet hij de Wereldstaat van een middel om totale controle uit te oefenen. Want als gedachten bekend kunnen worden, is het een logische volgende stap om ze strafbaar te maken. Maar terwijl zijn uitvinding dromen over opstand en verlangens naar vrijheid aan het licht brengt, begint Leo Kall te twijfelen aan de voortreffelijkheid van de Staat en aan zijn rol erin als loyale medesoldaat.

Kallocaïne behoort samen met Jevgeni Zamjatins Wij, George Orwells Nineteen Eighty-four en Aldous Huxleys Brave New World tot de grote dystopische klassiekers en is als enige daarvan door een vrouw geschreven; het laat de gevaren zien van gelatenheid en de kracht van verzet, hoe onbeduidend het ook mag lijken.

De Zweedse auteur Karin Boye (1900-1941) werd geboren in Göteborg en groeide op omgeven door literatuur en muziek. Ze studeerde Grieks, Scandinavische talen en literatuurgeschiedenis aan de universiteit van Uppsala. Daaruit blijkt reeds haar voorliefde voor Griekenland en voor literatuur. Boye verdiepte zich al snel in de literaire wereld. Haar activiteiten als schrijfster werden haar belangrijkste broodwinning, en ze richtte mee het tijdschrift Spectrum op. Haar lesbische geaardheid – waardoor haar familie en vrienden met haar braken – en de oorlog speelden haar echter parten en in 1941 pleegde Boye zelfmoord.


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be