HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Calasso, Roberto - Het onbenoembare heden

Calasso, Roberto - Het onbenoembare heden

9789028427587 Calasso, Roberto - Het onbenoembare heden

€ 24,99 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Auteur: Roberto Calasso
Vertaler: Els van der Pluijm
Titel: Het onbenoembare heden
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Wereldbibliotheek

Afmetingen:  17x212x136 mm
Gewicht: 260 gram
ISBN: 9789028427587
Jaar: 2019
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 192
Genre: Non-Fictie, Cultuurfilosofie, Filosofie

Beschrijving:

Het einde van de Tweede Wereldoorlog luidde een periode in waarin bijna alle westerse landen langdurige vrede kenden en economische voorspoed bereikten. Maar aan het begin van de eenentwintigste eeuw lijkt men uit het oog te zijn verloren hoe belangrijk het is om het eigen verleden te kennen. Want alleen dan kan er geleerd worden van gemaakte fouten, in plaats van stuurloos rond te dobberen in een ongrijpbare wereld van louter materiële welvaart die elk moment in chaos kan vervallen.

In 'Het onbenoembare heden' laat Roberto Calasso zien hoe de existentiële leegte van het hedendaagse massatoerisme en de online pornografie geconfronteerd worden met de fundamentalistische islam, waar terroristen zich toe voelen aangetrokken die de westerse levensstijl beschouwen als plat vermaak. Calasso schetst een verontrustend dubbelportret van ons ongrijpbare heden en het tijdperk van Hitler-Duitsland, toen de mensheid de wereld op het randje van zelfvernietiging bracht.

Roberto Calasso (Florence, 1941) promoveerde op jonge leeftijd bij Mario Praz en trad vervolgens in dienst bij de vooraanstaande literaire uitgeverij Adelphi te Milaan, waarvan hij sinds 1968 directeur is. Hij debuteerde in 1974 met 'L'impuro folle' (De onreine dwaas) over het geval-Schreber, een van de meest intrigerende kwesties uit de geschiedenis van de psychoanalyse. In 1983 volgde de roman 'De ondergang van Kasj'. Zijn internationale doorbraak kwam in 1988 met 'De bruiloft van Cadmus en Harmonia', dat in meer dan tien talen werd vertaald. In 1998 verscheen de Nederlandse vertaling van de verhalenbundel 'Ka', over de fascinerende wereld van Indiase goden en natuurverschijnselen, in 2001 gevolgd door de essaybundel 'De literatuur en de goden', waarin Calasso ingaat op de noodzaak van de terugkeer van de goden in de moderne literatuur. Daarna volgden nog 'K.' (2005), 'Het roze van Tiepolo' (2010) en 'De droom van Baudelaire' (2012).


Graag leestips, acties, ander boekennieuws?
Schrijf je in en krijg 10% korting op je eerste bestelling!

Aanmelden

Klantenkaartkorting voor trouwe klanten!

Gratis verzending in België vanaf € 30

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 50

Gratis levering in centrum (B)Sint-Truiden thuis of op het werk!

Indien besteld vóór 15u tijdens werkdagen, wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden.

***

Volg ons op

Facebook     Twitter     Instagram


Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be