HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Condé, Maryse - Het onwaarschijnlijke en droevige lot van Ivan en Ivana

Condé, Maryse - Het onwaarschijnlijke en droevige lot van Ivan en Ivana

9789493081062 Condé, Maryse - Het onwaarschijnlijke en droevige lot van Ivan en Ivana

€ 22,50 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Auteur: Maryse Condé
Vertaler: Martine Woudt
Titel: Het onwaarschijnlijke en droevige lot van Ivan en Ivana
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Orlando

Afmetingen: 22x216x141 mm
Gewicht: 366 gram
ISBN: 9789493081062
Jaar: 2019
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 352
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

Ivan en Ivana zijn een tweeling, geboren in Guadeloupe. Hun hele leven hebben ze een uitzonderlijk sterke band, zo sterk zelfs dat ze bang worden voor hun eigen gevoelens. Het ‘onwaarschijnlijke en droevige lot’ leidt ze via Ségou in Mali naar Parijs, waar hun wegen zich scheiden. De aanvankelijk kleine verschillen tussen de tweeling leiden tot dramatisch verschillende keuzes in het leven. Ivana kiest er met haar jeugdige altruïsme en enthousiasme voor naar de politieacademie te gaan; Ivan, afgestompt door zijn ervaringen met afwijzing en uitbuiting, kiest het pad van radicalisering en terrorisme. Ivan en Ivana, de tweeling die niet zonder en niet met elkaar kan leven, worden daders en slachtoffers bij een golf van gewelddadige aanslagen.

Maryse Condé raakt in haar nieuwste roman aan grote actuele thema’s: racisme, terrorisme, politieke corruptie, economische ongelijkheid, globalisatie en migratie. Waarmee de roman een indrukwekkend tijdsbeeld biedt van het leven in de 21ste eeuw.

Maryse Condé (Guadeloupe, 1937) is een Frans schrijfster, afkomstig uit het Caribisch gebied. Condé werd geboren als jongste in een familie met acht kinderen. In 1953 ging ze naar Parijs om literatuurwetenschap te studeren aan de Sorbonne. Ze studeerde af met een proefschrift over de stereotypering van donkere mensen in de West-Indische literatuur. Condé werkte in diverse West-Afrikaanse landen, onder meer in Guinea, Ghana en Senegal. In Mali deed ze inspiratie op voor haar wereldwijde bestseller Ségou, de aarden wallen uit 1984, in 1985 gevolgd door Ségou, de verkruimelde aarde, waarvoor ze in 1987 de Afrikaanse Literatuurprijs kreeg. Het Ségou-epos beschrijft de geschiedenis van de ondergang van het Bambara rijk in het huidige Mali in de negentiende eeuw en koppelt dit aan de tragedie van de individuele mens. Vanaf 1980 doceerde Condé op verschillende West-Europese universiteiten (waaronder de Sorbonne) Afrikaanse Literatuur en van 1985 tot 2004, doceerde ze Frans-Afrikaanse Literatuur aan de Columbia-universiteit te New York. Momenteel woont ze afwisselend in Parijs en Gordes.

Condé’s laatste roman, een prachtig en dramatisch verhaal, vindt zijn oorsprong in de aanslagen op Charlie Hebdo (…) Meesterlijk.’ – Afrique Magazine

Graag leestips, acties, ander boekennieuws?
Schrijf je in en krijg 10% korting op je eerste bestelling!
Hoe? Stuur ons een e-mail


Klantenkaartkorting voor trouwe klanten!

Gratis verzending in België vanaf € 30

Gratis verzending in Nederland vanaf € 50

Gratis levering in centrum (B)Sint-Truiden thuis of op het werk!

***

Volg ons op

Facebook     Twitter     Instagram


Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be