HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Cox, Michiel - Herinneringen aan het levenloze

Cox, Michiel - Herinneringen aan het levenloze

9789025471927 Cox, Michiel - Herinneringen aan het levenloze

€ 19,99

Beschikbaar

Auteur: Michiel Cox
Titel: Herinneringen aan het levenloze
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Atlas Contact

Afmetingen: 16x200x125 mm
Gewicht:  205 gram
ISBN: 9789025471927
Jaar: 2022
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 144
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

In de late herfst van 2013 werd in Rotterdam het stoffelijk overschot van een vrouw aangetroffen, ze lag al tien jaar dood in bed.

In Herinneringen aan het levenloze neemt de vrouw zelf het woord en probeert uit te vinden hoe ze in deze situatie terecht is gekomen. Hoe komt het dat niemand haar heeft gevonden? En waarom ligt ze met haar hoofd bij het voeteneinde?

Naast het ongevonden lijk wordt de roman bevolkt door daklozen, eenzamen en door de schrijver zelf. Hoe hij, ten tijde van haar vondst, in Rotterdam zijn verhuisdozen uitpakte, op de vlucht voor mislukte dromen en de daarbij horende eenzaamheid.

Het verhaal beweegt zich in de schemerzone tussen werkelijkheid en fictie en zoekt de grenzen van de verbeelding op. Herinneringen aan het levenloze is een nietsontziende, ontluisterende en ontroerende roman over de onzichtbare inwoners van een stad. Of beter: over de mensen die we liever niet zien.

Michiel Cox (Tongeren, 1989) is een Vlaams auteur. Hij studeerde Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Antwerpen en Theatrale Performance aan de Toneelacademie Maastricht. Zijn debuutroman messias van niks verscheen in 2019 bij Atlas Contact. De Standaard, De Morgen, Tzum en anderen loofden het geloofwaardig absurdisme van de roman en in De Volkskrant werd het luisterboek bewierookt. Ivo Weysel schreef in Esquire: ‘Cox is nog jong, maar schrijft als iemand die al een heel oeuvre achter zich heeft.’ Messias van niks werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs. Michiel Cox woont en werkt in Rotterdam. Zijn tweede roman, Herinneringen aan het levenloze, verschijnt in mei 2022.


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be