HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Dautzenberg, A.H.J. - Een wandeling in Mei

Dautzenberg, A.H.J. - Een wandeling in Mei

9789493256149 Dautzenberg, A.H.J. - Een wandeling in Mei

€ 12,99 inclusief BTW

Beschikbaar

Auteur: A.H.J. Dautzenberg
Titel: Een wandeling in Mei
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Pluim

Afmetingen: 10x170x110 mm
Gewicht: 98 gram
ISBN: 9789493256149
Jaar: 2021
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 96
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

A.H.J. Dautzenberg was writer-in-residence van het festival Wanderlöss, een popculturele processie in het Zuid-Limburgse heuvelland. Een week lang wandelde hij door het landschap dat hij zo goed kent uit zijn jeugd. Hij raakte opnieuw onder de indruk van de symfonie van kleuren en klanken, en besloot om zelf een wandeltocht uit te zetten. Dat leidde niet alleen tot een prachtige route, maar ook tot een podcast en dit boekje. Samen vormen ze een kleine odyssee, een wandeling door de natuur én door de geest.

Dautzenberg schreef een impressionistisch prozagedicht waarbij hij de episodische opbouw van Gorters meesterwerk volgt, maar er vervolgens een volledig eigen draai aan geeft. ‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid.’

De openingsregel van het epische natuurgedicht ‘Mei’, het hoogtepunt van de Beweging van Tachtig, staat nu al bijna anderhalve eeuw symbool voor de aanroep tot verandering. Wat de intenties van Herman Gorter ook waren, de regel is een eigen leven gaan leiden en de woorden lijken zelfs speciaal voor deze tijd geschreven, een in alle opzichten turbulente periode waarin ecologie en economie elkaar uitdagen tot een finale strijd.

Met Een wandeling in Mei brengt Dautzenberg niet alleen een ode aan Gorter, maar ook aan zijn onbezorgde jeugd, de jaren van tover en tomeloos plezier. Het krijgt straks een plekje in zijn medicijnkastje.

A.H.J. Dautzenberg (1967, Heerlen) debuteerde in 2010 met de verhalenbundel 'Vogels met zwarte poten kun je niet vreten'. Verschillende recensenten riepen het boek uit tot Debuut van het Jaar. Sindsdien schrijft hij in gestaag tempo aan een veelzijdig oeuvre van romans, essays, brieven, toneelteksten, verhalen en gedichten. "A.H.J. Dautzenberg is onze literaire meester in de grensoverschrijding. Of zoals hij het zelf psychologiserend noemt: transgressie. Hij overschrijdt graag de grenzen van genres, verwachtingen, dwingende vormen en normen, het betamelijke,' schreef NRC Handelsblad over hem.
Dautzenberg onderscheidt zich ook door zijn maatschappelijke betrokkenheid. Een schrijver bovendien die niet alleen geëngageerd is, maar er ook naar handelt. In 2016 won hij de Impact Award voor de armoedeglossy Quiet 500. In 2018 verscheen in de reeks Privédomein het dagboek 'Ik bestaat uit twee letters'. "Met de scherpzinnigheid, het engagement en de klare taal die zijn eerder proza kenmerken neemt Dautzenberg in 'Ik bestaat uit twee letters' de maat van het dagboekgenre,' schreef Knack.


Gerelateerde productenWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be