HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Dovlatov, Sergej - Domein

Dovlatov, Sergej - Domein

9789493186200 Dovlatov, Sergej - Domein

€ 23,95 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Auteur: Sergej Dovlatov
Vertaler: Robbert-Jan Henkes
Titel: Domein
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Vleugels

Afmetingen: 11x210x140 mm
Gewicht: 244 gram
ISBN: 9789493186200
Jaar: 2020
Bindwijze: Genaaid gebrocheerd
Pagina's: 152
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

Robbert-Jan Henkes in het nawoord:

Sommige boeken zijn zo compleet, dat je er niets aan zou willen toevoegen. Ze lijken speciaal voor jou geschreven. Je koestert ze. Jij hebt ze ontdekt. Of liever, ze hebben jou ontdekt. Ze zijn van jou en van niemand anders. Niemand anders heeft er ook maar iets mee te maken.

Dit kleine meesterwerk roept hetzelfde gevoel op. Alles staat erin. Een complete wereld tussen twee niet ver van elkaar liggende kaften. Het laatste wat je zou willen is dat iemand uitlegt waar het allemaal over gaat, door middel van aantekeningen of een nawoord. Die dingen vertroebelen maar. Het is het boek waar het om gaat, niet andermans tierelantijnen die eraan gehangen zijn.

Maar als de schrijver tot de Groten en Klassieken wordt gerekend, is het uit met het lezen en koesteren, en begint het begrijpen en bestuderen.

Dan blader je bij ieder woord dat je niet kent, iedere naam die valt, naar de aantekeningen achterin om te kijken wie of wat het is. Heel interessant allemaal, verhelderend ook, en als je gegrepen bent door een werk of een schrijver wil je altijd meer weten. Maar voor zo’n eerste kennismaking, voor zo’n schok van het onbekende, kan de aanwezigheid van verklarende apparaten afleidend werken. Het bedreigt het onbevangen leesavontuur.

Dus wees gewaarschuwd. Leg dit weg.
Scheur dit uit en verbrand het.
Vade retro. Ga lezen en genieten. Contextloos. Onbeschreven als een blad.

Laat je overrompelen.

Sergej Dovlatov (Oefa 1941 – New York 1990) was de laatste grote Russische stilist. Dat klinkt serieuzer en ontoegankelijker dan het is. De schrijver wordt in Rusland door praktisch iedereen in het hart gesloten. Taxichauffeurs, nachtwakers, literatuurprofessoren en de ganse intelligentsia zweren bij hem, boeren, burgers en buitenlui. Er wordt van hem gehouden, onvoorwaardelijk, een eer die verder alleen Poesjkin en Jerofejev te beurt valt. Dovlatov is inmiddels zo populair dat hij al op – zoals altijd door afgunst ingegeven – lijstjes met ‘meest overschatte schrijvers’ terecht is gekomen, in gezelschap van Tolstoj en Dostojevski. - Robbert-Jan Henkes
(bron uitgeverij Vleugels)


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10%!
U aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be