HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Fraihi, Hind & Bogaerts, Bas - Achter het schild van extreemrechts

Fraihi, Hind & Bogaerts, Bas - Achter het schild van extreemrechts

9789463832106 Fraihi, Hind & Bogaerts, Bas - Achter het schild van extreemrechts

€ 22,50 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Auteur: Hind Fraihi & Bas Bogaerts
Titel: Achter het schild van extreemrechts
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Pelckmans

Afmetingen: 13x140x170 mm
Gewicht: 627 gram
ISBN: 9789463832106
Jaar: 2021
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 216
Genre: Non-Fictie, Mens & Maatschappij

Beschrijving:

Achter het schild van extreemrechts biedt een blik in de nieuwrechtse, virtuele microkosmos. Journalisten Hind Fraihi en Bas Bogaerts doken twee jaar lang onder in meer dan vijftig gesloten en geheime extreemrechtse groepen op Facebook. Toegang tot deze groepen is niet vanzelfsprekend. De argwaan is groot. Het doel is immers ondergronds te blijven.

Daar hebben de leden heel goede redenen voor. Ze delen racistische berichten en bereiden zich voor op een dystopische toekomst onder islamitische heerschappij. Vrouwen zijn prominent aanwezig. Zij zien zichzelf als slachtoffer van de migratiepolitiek en leven in diepe angst voor verkrachtingen door moslims en migranten.

Hun strijd reikt bovendien verder dan het computerklavier. De leden zijn ook offline actief. Hind en Bas volgden in hun voetsporen op de IJzerwake en (verboden) manifestaties. Ze keken mee hoe de mobilisatie in de Facebookgroepen deels aan de basis lag van Zwarte Zondag in 2019.

Alle grote technologiebedrijven voeren nu hun inspanningen op om extremistische inhoud te beteugelen. Extreemrechts blijft echter manieren vinden om de algoritmes te omzeilen. Een gevecht dat uitmondt in een virtuele volksverhuizing.

Hind Fraihi (1976) is een freelance onderzoeksjournaliste met Marokkaanse wortels. Sinds 2015 coördineert ze het postgraduaat Arabische Wereld en het Midden-Oosten aan de Hogeschool Thomas More. Ze verwierf bekendheid door haar boek Undercover in Klein-Marokko, waarin ze in 2005 al de opkomst van de jihad in Molenbeek vastlegde. Ze doet daarnaast nog onderzoek naar extremisme voor binnen- en buitenlandse media.

Bas Bogaerts (1979) bekijkt de actuele wereld vanuit zijn opleiding als archeoloog. Hij wil met zijn beelden een stukje van het menselijk DNA en gedrag in beeld brengen, zonder daarbij het respect voor de mens uit het oog te verliezen. Hij werkt sinds 2010 als persfotograaf voor verschillende kranten, agentschappen en tijdschriften.
Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be