HomeLeestipsContactMijn accountOver NaboekovRetournerenVeilig betalenVerzendkostenNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Gardam, Jane - Een onberispelijke man

Gardam, Jane - Een onberispelijke man

9789059367067 Gardam, Jane - Een onberispelijke man

€ 22,99 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Krijg nu het verhaal ZWAAN cadeau bij aanschaf van een roman van Jane Gardam!
gardam-zwaan ISBN: 9789059368149; 32 p.; Paperback; juni 2018


Auteur: Jane Gardam
Illustrator: /
Vertaler: Joost Poort
Titel: Een onberispelijke man
Taal: Nederlands
Uitgever: Cossee

Afmetingen: 37x208x136 mm
Gewicht: 507 gram
ISBN: 9789059367067
Jaar: 2018
Bindwijze: Gebonden met hardcover
Pagina's: 320
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

Alles aan Edward Feathers is vlekkeloos - zijn garderobe, zijn manieren, zijn naam en faam als topadvocaat met een glansrijke carrière in Hongkong.

Door en door een gentleman, die zijn bijnaam Old Filth - Failed In London, Try Hongkong - geen eer aandoet. Maar zijn onberispelijkheid is bedrieglijk en misleidt vaak ook hemzelf. Na de dood van zijn geliefde Betty, zijn echtgenote, lijkt hij onverstoorbaar en koestert hij zijn herinneringen aan haar. Maar met de herinneringen komen ook de twijfels. Waarom heeft zij zijn collega en tegenpool Terence Veneering altijd verdedigd, of tenminste nooit een kwaad woord over hem gesproken?

Wat in hun huwelijk was respect, wat genegenheid en wat onvoorwaardelijke liefde? Wat hebben zij voor elkaar verborgen willen houden? Edward heeft moeite het beeld van Betty helder te krijgen.

Op een koude Engelse winterdag sluit hij zichzelf per ongeluk buiten en staat in zijn sloffen op het besneeuwde tuinpad. Noodgedwongen belt hij aan bij de nieuwe buurman: Veneering. Iemand die, voelt Edward, meer van Betty weet dan goed is voor zijn zielenrust en liefdevolle herinneringen.

Met groot stilistisch meesterschap ontvouwt Jane Gardam een bewogen leven in tijden van het ondergaande British Empire. Haar roman over Edward Feathers, een meester in het verbergen van zijn teleurstellingen, obsessies en tekortkomingen, illustreert wat zo belangrijk is in ons leven: empathie en integriteit.

Met Een onberispelijke man valt een grote auteur te ontdekken, een meester van de lichte toon en de zinderende sfeer, van de grote Gesellschaftsroman in tijden van diepgaande veranderingen.

Jane Gardam (Yorkshire, 1928) is de enige schrijver die twee keer met de Whitbread/Costa Award bekroond is. Met haar trilogie rond het echtpaar Edward en Betty stond ze al meer dan een jaar op de bestsellerlijst in Duitsland. Een onberispelijke man werd in maart 2017 bij DWDD Boek van de maand en stond wekenlang in de bestseller top 60. Het tweede en derde deel van haar trilogie, Een trouwe vrouw en Laatste vrienden, kwamen respectievelijk in september 2017 en januari 2018 uit. Ook is ze de auteur van het Cossee Broekzakbibliotheek-boekje De geheime brieven. Eind 2018 verscheen haar roman De dochter van Crusoe bij Cossee. Haar oeuvre omvat meer dan dertig boeken, romans, verhalen en kinderboeken. Ze is Fellow van de Royal Society of Literature en woont in East Kent.

‘Ik schaam me dat ik nog nooit van Jane Gardam had gehoord.’ – Matthijs van Nieuwkerk

‘Jane Gardams boeken behoren tot de grote schatten van de Engelse literatuur. Ze schrijft simpelweg schitterend. De lezers mogen blij zijn en zich op prachtige boeken en een groot leesplezier verheugen.’ – Ian McEwan

‘Scherpzinnig, van een warme menselijkheid, en echt grappig. Een van onze allerbeste schrijvers!’ – Hilary Mantel


Gerelateerde producten


Graag onze nieuwsbrief met leestips, acties, nieuws?
Schrijf je in en krijg 10% korting op je eerste bestelling!
Hoe? Stuur ons een e-mail


Klantenkaartkorting voor trouwe klanten!

Gratis verzending in België vanaf € 30

Gratis verzending in Nederland vanaf € 50

Gratis levering in centrum (B)Sint-Truiden thuis of op het werk!

Volg ons op

Facebook     Twitter     Instagram


Home Leestips Contact Mijn account Over Naboekov Retourneren Veilig betalen Verzendkosten Nieuwsbrief

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be