HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Gargard, Clarice M.D. - Drakendochter

Gargard, Clarice M.D. - Drakendochter

9789029529341 Gargard, Clarice M.D. - Drakendochter

€ 19,99 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Auteur: Clarice M.D. Gargard
Vertaler:
Titel: Drakendochter. Op zoek naar mijn vader, rechterhand van Liberiaanse dictator Charles Taylor
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij De Arbeiderspers

Afmetingen: 25x216x135 mm
Gewicht: 409 gram
ISBN: 9789029529341
Jaar: 2019
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 288
Genre: Literaire non-fictie algemeen

Beschrijving:

‘Alles wat mijn familie betrof leek een ondoorgrondelijk mysterie, en naarmate ik ouder werd kreeg ik steeds meer verboden vragen. Om een goed beeld te schetsen van mijn eigen geschiedenis, die van mijn familie en mijn land, moest ik diep graven, ook in mezelf. Niet alleen voor een buitenwereld die mij door een bepaalde lens ziet, maar vooral voor mijzelf en anderen zoals ik, omdat ook wij soms door die ene lens zijn gaan kijken.’

Wat als de belangrijkste persoon in je leven niet is wie je denkt dat hij is? Clarice Gargard kent haar vader als een idealist die zich inzette voor minderbedeelden en streed voor rechtvaardigheid. Maar gaandeweg komt ze erachter dat hij jarenlang werkte voor de gruwelijke dictator Charles Taylor. Hoe kan iemand die zoveel goeds zei te willen doen, voor een tiran hebben gewerkt? Hoe zijn deze twee kanten in een mens te verenigen? Wat is goed en wat is kwaad?

In 'Drakendochter' reizen we mee met Gargard tijdens haar zoektocht langs conflicten, religie en spiritualiteit en lang vervlogen koninkrijken in het door oorlog geteisterde West-Afrikaanse land Liberia. We volgen haar levenspad van Liberia via de Verenigde Staten met als eindbestemming Nederland. Dankzij het onderzoek naar haar (familie)geschiedenis, het leven van haar vader en de maatschappij leert zij Liberia, zichzelf en de samenleving beter kennen en begrijpen.

Clarice M.D. Gargard (1988) is journalist, columnist voor NRC, programmamaker en schrijver. Ze werkt voor diverse media, onder meer De Correspondent, waarvoor ze over verzet schrijft. In 2019 vertegenwoordigt zij Nederland als VN-vrouwenvertegenwoordiger en speecht zij over vrouwen en mensenrechten tijdens de Algemene Vergadering. De documentaire over de zoektocht naar het verleden van haar vader die ze co-regisseerde, Daddy and the Warlord/De waarheid over mijn vader (geproduceerd door De Familie, regisseur Shamira Raphaëla), won een Gouden Kalf. 'Drakendochter' is haar debuut als auteur.

‘Clarice Gargard is de stem van de toekomst; geëngageerd, grappig en kosmopolitisch. Een intelligente verademing in het soms benauwende Nederland.’ – Karin Amatmoekrim

‘Clarice is een belangrijke en inspirerende stem in het gepolariseerde maatschappelijke debat.’ – Murat IsikGraag leestips, acties, ander boekennieuws?
Schrijf je in en krijg 10% korting op je eerste bestelling!

Aanmelden

Klantenkaartkorting voor trouwe klanten!

Gratis verzending in België vanaf € 30

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 50

Snel én gratis levering in (B)Sint-Truiden en deelgemeenten thuis of op het werk!

Indien besteld vóór 15u tijdens werkdagen, wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden.

***
juni 2020

Volg ons op

Facebook     Twitter     Instagram


Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be