HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Giono, Jean - De grote kudde

Giono, Jean - De grote kudde

9789023490401 Giono, Jean - De grote kudde

€ 17,99 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Auteur: Jean Giono
Vertaler: Liesbeth van Nes
Titel: De grote kudde
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij

Afmetingen: 17x216x139 mm
Gewicht: 286 gram
ISBN: 9789023490401
Jaar: 2015
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 208
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

Jean Giono schildert een krankzinnig geworden wereld waarin de essentiële menselijke en sociale waarden omver worden geworpen.

Twee jonge boerenzonen uit Valensole, een stadje in de Provence, worden in 1914 opgeroepen om naar het front te gaan. De achterblijvers nemen hun taken over: vrouwen staan met de zeis in het koren, en oude mannen verdedigen de boerderij tegen malafide figuren die dieren van staatswege komen vorderen. De jongens aan het front ondergaan apocalyptische verschrikkingen: de maaiende mitrailleurs, beesten die op barbaarse wijze worden geslacht, de talloze gewonden en de geestelijke uitputting van het leven in de loopgraven. Het zijn korte, beeldende beschrijvingen van de oorlog, met als contrapunt de scènes uit het zuiden, waar het leven gewoon doorgaat.

Uit Giono’s felle beelden blijkt dat hij mens, dier en natuur ziet als een animistische eenheid. Hij is een hartstochtelijk pleitbezorger van het leven, en spreekt zich uit tegen de zinloze verspilling ervan.

Jean Giono (1895-1970) werd geboren in Manosque, in een oud, krakkemikkig huis waar zijn vader boven een schoenmakerij had en zijn moeder beneden een wasserij. Om zijn ouders bij te staan ging Giono een jaar voor zijn eindexamen van school af om te werken bij een bank. Tegelijkertijd ontwikkelde hij zich tot een fervent lezer en begon hij ook te schrijven. In de Eerste Wereldoorlog werd hij onder andere in Verdun gemobiliseerd. Hij zag veel vrienden sneuvelen en raakte zelf meerdere malen gewond. Hij komt getraumatiseerd uit de oorlog en wordt overtuigd pacifist.
Enkele jaren later geeft zijn goede vriend, de schilder Lucien Jacques, zijn eerste gedichten uit in Les Cahiers de l’Artisan. Via hem komt Giono in aanraking met andere schrijvers en met uitgever Grasset, die hem meteeen een contract voor meerdere boeken aabiedt. Giono debuteerde in 1929 met Colline, dat meteen een succes was. Nog vóór publicatie las een enthousiaste André Gide fragmenten uit het boek voor aan wie ze maar wilde horen. Het begin van een groots oeuvre was een feit.
(bron uitgeverij Vleugels)

Gerelateerde producten


Graag leestips, acties, ander boekennieuws?
Schrijf je in en krijg 10% korting op je eerste bestelling!

Aanmelden
U aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Klantenkaartkorting voor trouwe klanten!

Gratis verzending in België vanaf € 40

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 60

Snel én gratis levering in (B)Sint-Truiden en deelgemeenten thuis of op het werk!

Indien besteld vóór 12u tijdens werkdagen, wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden.

***

Volg ons op

Facebook     Twitter     Instagram


Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be