HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Goeminne, Siska - Ik was er altijd al

Goeminne, Siska - Ik was er altijd al

9789462911673 Goeminne, Siska - Ik was er altijd al

€ 14,50 € 10,00

Beschikbaar

Auteur: Siska Goeminne
Illustrator: Riske Lemmens
Titel: Ik was er altijd al
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij De Eenhoorn

Afmetingen: 9x300x215 mm
Gewicht: 363 gram
ISBN: 9789462911673
Jaar: 2016
Bindwijze: Hardcover
Pagina's: 32
Genre: Fictie, Kind & Jeugd, 5+, Filosoferen, Geboorte

Beschrijving:

Een kind fantaseert over waar hij was voor hij geboren werd.

Waar was ik, toen mama nog een meisje was? Dat wil Timon graag weten. ‘Jij was er toen nog niet,’ zegt mama. Maar dat is niet waar! Misschien woonde hij helemaal boven in mama’s huis? Of hij zat verstopt in haar buik, als een vrolijk kikkervisje? Hij was de strepenpoes in de tuin of een blije vogel. Hij was er wel, maar mama zag hem niet ... Timon weet het zeker: hij was altijd al bij mama.

Siska Goeminne is geboren in Deinze in 1968. Ze studeerde Germaanse talen en Kunst- en cultuurbeleid in Leuven. Siska droomde er als kind al van om schrijver te worden. Nu is ze fulltime jeugdauteur en vertaler. Ze werkt en woont in Leuven, samen met Staf en hun kinderen Marieke, Lieze, Kato en Jef. Ook de kippen en de poezen hebben er hun plek. Het is er vaak behoorlijk druk ... In haar oranje bureautje zoekt Siska de stilte op. Daar schrijft en vertaalt ze boeken en verhalen. Haar boek 'Het Fantastische Verhaal van Ferre en Frie' werd genomineerd voor de Boekenleeuw en de Gouden Uil Jeugdliteratuur. Haar jeugdroman 'Raak me dan, als je kan' stond op de shortlist van De Kleine Cervantes.

Riske Lemmens is geboren in 1974. Tekenen, schilderen en verhalen verzinnen, deed ze als kind al. Toen ze 15 was, besliste Riske dat ze illustrator van kinderboeken zou worden. Ze studeerde aan de Academie van Antwerpen en daar schreef en tekende ze haar eerste boeken: 'Doosje monsters' en 'Draakje'. Ondertussen heeft Riske illustraties gemaakt voor meer dan 70 boeken en tal van tijdschriften. Van enkele schreef ze ook de tekst, zoals van het prentenboek 'Leon gromt'. Dat boek gaat over haar eigen zoon. Haar boeken zijn verschenen in verschillende talen, waaronder Japans, Chinees, Koreaans en Hebreeuws en velen werden genomineerd of bekroond.

'Een filosofisch prentenboek met pastelzachte tekeningen. Vol liefde voor het leven en voor de mensen in dat steeds doorlopende leven.' (Kiddo)

'Liefdevolle, collageachtige prenten, in zachte, vage kleuren en lijnen, verbeelden de gedachten van Timon – en zijn zo overtuigend en meeslepend dat je Timon gelooft, ziet en voelt. Auteur en illustrator zijn in de grenzeloze fantasiewereld van jonge kinderen gestapt én hebben de werkelijkheid niet uit het oog verloren bij het geven van taal en beelden aan deze filosofische levensvraag. Over jezelf zoeken en vinden tegelijk, in zijn troostrijke wonderlijkheid een uitgave die veel lezers verdient.' (NBD Biblion)

'Het resulteert in fijnzinnige, wat mysterieuze prenten (...) Ze ademen een nostalgisch elan uit, zonder echter een naïeve verheerlijking van de vervlogen tijd na te streven.' (Cutting Edge)


Gerelateerde productenWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be