HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Istendael, Geert van - De danseres en het mes

Istendael, Geert van - De danseres en het mes

9789089248596 Istendael, Geert van - De danseres en het mes

€ 21,99 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Auteur: Geert van Istendael
Titel: De danseres en het mes
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Houtekiet

Afmetingen:  221x140x21 mm
Gewicht: 348  gram
ISBN: 9789089248596
Jaar: 2020
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 224
Genre: Fictie, Spannende boeken algemeen

Beschrijving:

Brussel, een jaar na de aanslagen van 2016.

Een prestigieus festival met experimenteel ballet.

Een moord, tientallen verdachten, honderden sporen en geen enkel alibi. Denkbare en ondenkbare motieven zijn legio.

Is er opnieuw een terrorist op pad? Was het verterende afgunst tussen kunstenaars? Of iets wat niemand kan vermoeden?

De kettingrokende, altijd knorrige commissaris Kluft en zijn voormalige inspecteur Ali Demir, proberen samen met hun brigadiers, twee jonge, slagvaardige meiden, een pad te vinden door een labyrint van veronderstellingen en mogelijkheden. Zullen zij erin slagen het kluwen te ontwarren?

Geert van Istendael (1947) publiceerde poëzie, romans, sprookjes en essays. Steeds weer richt hij papieren monumenten op voor zijn onbegrepen, ongeliefde stad Brussel. Bekende werken zijn o.m. Het Belgisch labyrint en Arm Brussel, het lange gedicht Taalmachine, en de recente roman over zijn vader Gesprekken met mijn dode god.

Net als in Van lstendaels misdaaddebuut, Het lijk in de boomgaard (2017) staat de plot niet centraal. Hij gebruikt de moord om een ander verhaal te vertellen, dat van een warm, kwetterend, multicultureel Brussel waarin deze keer fundamentalisme en angst de sluipschutters zijn. De danseres en het mes is meer dan een misdaadroman: het is een superieure zedenschets, een bitterzoete komedie vol troostend gemopper van een schrijver over zijn stad. - Focus Knack | Johanna Spaey

Net als in zijn debuut is het Van Istendael er niet in de eerste plaats om te doen een bloedstollend verhaal te schrijven met onverwachte wendingen en een zinderende apotheose. De danseres en het mes is zowel een stijloefening, een vermakelijke persiflage op het misdaadgenre als een eerbetoon aan Brussel. Het verhaal speelt zich af in 2017, een jaar nadat de stad bloedde door de aanslagen. - Het Nieuwsblad | John Vervoort | 

De danseres en het mes is geen misdaadroman met een bloedstollend verhaal vol onverwachte wendingen, maar een boek dat vlot leest en waarin je als lezer steeds op zoek gaat naar de dader. De auteur weet op zijn eigen, vaak grappige manier de personages te beschrijven. Het is heerlijk om te lezen hoe de norse, kettingrokende commissaris Kluft leeft, denkt en handelt. Het verhaal speelt zich niet toevallig af in Brussel, het is de stad waar van Istendael jarenlang woonde en werkte.  - De Boekenkast | De Boekenkast | Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10%!
U aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be