HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Lazaroms, Ilse - Duet

Lazaroms, Ilse - Duet

9789059369665 Lazaroms, Ilse - Duet

€ 21,99 inclusief BTW

Beschikbaar

Auteur: Ilse Lazaroms
Titel: Duet
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Cossee

Afmetingen: 18x200x125 mm
Gewicht: 245 gram
ISBN: 9789059369665
Jaar: 2021
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 160
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

Hij is een onstuimige violist uit Boston, zij is een Nederlandse onderzoeker aan het Centrum voor Joodse Geschiedenis in Manhattan. Samen beginnen ze aan een nieuw avontuur. Ilse vaart met haar partner in een oude woonboot met de naam Duet op de Hudson, met als eindbestemming de haven van New York. En ze is zwanger van hun kind. Ze zou op een roze wolk moeten zitten, maar overgeleverd aan de wetten van het water en de realiteit van de gammele woonboot met haar bevroren leidingen, blijkt de werkelijkheid grimmiger.
Ilses partner raakt steeds meer geobsedeerd door extreemrechtse samenzweringstheorieën die rondgaan op het internet en in de media. Met het groeien van haar buik groeit bij hem ook zijn angst voor een duistere wereldheerschappij, en ontstaat er in die kleine boot een onoverbrugbare kloof.

Hoe kan iemand zich staande houden en een kind opvoeden in een wereld die steeds gewelddadiger en onzekerder lijkt te worden? Wat doe je als die buitenwereld je huis binnenkomt en zijn intrek neemt in de persoon van wie je houdt?

Op een wervelende, poëtische manier vertelt Lazaroms het verhaal van een zwangerschap, een relatie, een geboorte. Om vat te krijgen op de situatie en haar eigen innerlijke demonen zoekt ze haar toevlucht in de werken van auteurs als Valeria Luiselli en Carmen Maria Machado. Als een levenslijn wanneer de situatie op het water onhoudbaar wordt. Als een vlot dat haar uiteindelijk uit de woonboot Duet haalt, weg van New York en de Verenigde Staten, en weg van haar partner, naar de geheel nieuwe realiteit van eenouderschap.

Ilse Josepha Lazaroms (Gouda, 1979) is schrijver en wetenschapper. Ze studeerde Genderstudies aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in de Joodse studies aan het Europees Universitair Instituut in Florence, Italië, met een proefschrift over Joseph Roth. Ze woonde lange tijd in de Verenigde Staten, waar ze werkte aan de Universiteit van Harvard en het Centrum voor Joodse Geschiedenis in New York en onderzoek deed naar Hongaars-Joodse verhalen over thuishoren, anti-Joods geweld en emigratie in het interbellum. Haar nomadisch bestaan bracht haar naar Boedapest, Jeruzalem, Londen, Oslo, Florence, en Jena. Nu woont ze in Amsterdam, samen met haar dochter, en doceert Genderstudies aan de Universiteit Utrecht. Duet is haar debuut.Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be