HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Lovenberg, Felicitas von - Lezen in tijden van Netflix

Lovenberg, Felicitas von - Lezen in tijden van Netflix

9789059368446 Lovenberg, Felicitas von - Lezen in tijden van Netflix

€ 17,50

Beschikbaar

Auteur: Felicitas von Lovenberg
Vertaler: Marcel Misset
Titel: Lezen in tijden van Netflix
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Cossee

Afmetingen: 14x201x125 mm
Gewicht: 186 gram
ISBN: 9789059368446
Jaar: 2019
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 140
Genre: Literaire non-fictie

Beschrijving:

De concurrentie in het gevecht om onze tijd is genadeloos: smartphone, tablet en pc smeken om aandacht en knagen onophoudelijk aan onze leestijd. Paradoxaal genoeg komt een recente representatieve studie naar leesgedrag tot de conclusie dat 82 procent van de ondervraagden de rust, concentratie en onthaasting tijdens het lezen als bijzonder aangenaam en waardevol ervaart. Aan deze kloof tussen gevoel en praktijk valt iets te doen.

Felicitas von Lovenberg heeft onderzoek, lezerservaringen en haar eigen leesgedrag bijeengebracht in dit boek. Voor allen die tips nodig hebben om hun leesgedrag te optimaliseren, geen tijd meer hebben om te lezen of met de zin en onzin, het nut en de meerwaarde van het lezen worstelen. Von Lovenberg vertelt geanimeerd en uiterst onderhoudend over hoe het lezen de sociale competentie en het zelfbewustzijn kan bevorderen. Hoe het ideologieën ondermijnt, ons minder eenzaam maakt en nieuwe werelden voor ons opent. Ze bespreekt deep reading, leesclubs, boekenkasten, bibliotheken en het voorlezen. En als het ten slotte om de meest boeiende, verrassende, afschuwelijke, verliefde of aartsluie romanfiguren gaat, is het helemaal feest.

Met persoonlijke boekentips van Jet Steinz.

Felicitas von Lovenberg (1974) is een Duitse journalist, literatuurcriticus en auteur. Ze modereert het literaire tv-programma Lesenswert en is uitgever bij Piper Verlag in München.

Jet Steinz (1990) schrijft voor de Volkskrant en is auteur van het standaardwerk Steinz. Gids voor de wereldliteratuur, dat ze samen met haar vader schreef. in 2019 verschijnt P.S. Van liefdespost tot hatemail: de 150 opmerkelijkste Nederlandse brieven.

"Alle argumenten voor lezen op een rij, en dat op een leuke, eigentijdse manier." - Manda Heddema, Boekhandel De Koperen Tuin, GoesWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be