HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Lucebert - Vaarwel - Achtergelaten gedichten

Lucebert - Vaarwel - Achtergelaten gedichten

9789403124216 Lucebert - Vaarwel - Achtergelaten gedichten

€ 24,99 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Auteur: Lucebert
Titel: Vaarwel - Achtergelaten gedichten
Taal: Nederlands
Uitgeverij: De Bezige Bij

Afmetingen: 11x265x200 mm
Gewicht: 263 gram
ISBN: 9789403124216
Jaar: 2021
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 112
Genre: Fictie, Poëzie

Beschrijving:

Begin jaren vijftig woonde Lucebert in bij zijn vriend en mede- Vijftiger Bert Schierbeek en diens vrouw, Frieda Koch. In de woning aan de Amsterdamse Van Eeghenlaan raakte Lucebert in de ban van Frieda. Er ontstond een ingewikkelde driehoeksverhouding, en Schierbeek besloot zijn eigen huis te verlaten; Frieda en Lucebert bleven samen achter.

In 1952 vond Frieda een nieuwe liefde. Toen die bij haar introk, moest de zevenentwintigjarige Lucebert halsoverkop verhuizen, waarbij hij veel dicht- en tekenwerk achterliet. Dat werk raakte in de vergetelheid en is pas nu herontdekt.

vaarwel. achtergelaten gedichten bevat gedichten die Lucebert tussen 1949 en 1952 schreef en toont de jonge dichter van zijn meest lyrische, verliefde en verlangende kant. Ook is er de speelse maar bloedernstige taalbarok die naar de hemel reikt én langs de afgrond scheert. Puntgaaf als de gedichten zijn, passen ze prachtig in Luceberts vroege oeuvre. Deze uitgave, verrijkt met tekeningen uit dezelfde periode en facsimile’s van de gedichten, is een grote literaire gebeurtenis.

Lucebert (1924-1994) was een Nederlands dichter en schilder. Hij wordt beschouwd als een van de grootste Nederlandstalige dichters van de twintigste eeuw. Als dichter wordt hij beschouwd als voorman van de beweging van de Vijftigers, als schilder was hij nauw betrokken bij de Cobra-groep.Gerelateerde productenWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be