HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Nussbaum, Martha - Bastions van hoogmoed

Nussbaum, Martha - Bastions van hoogmoed

9789021436869 Nussbaum, Martha - Bastions van hoogmoed

€ 24,99 inclusief BTW

Beschikbaar

Auteur: Martha C. Nussbaum
Vertaler: Arian Verheij
Titel: Bastions van hoogmoed
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Querido

Afmetingen: 29x215x136 mm
Gewicht: 464 gram
ISBN: 9789021436869
Jaar: 2021
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 352
Genre: Non-Fictie, Filosofie

Beschrijving:

In dit belangrijke en actuele boek schept Martha Nussbaum helderheid in het pijnlijke vraagstuk  van seksueel misbruik en seksuele intimidatie.

Ze laat zien dat hoogmoed en hebzucht de motoren zijn voor het gemak waarmee mannen denken anderen te kunnen domineren. Daarbij verkent ze drie sectoren die ze ‘bastions van hoogmoed’ noemt: de rechterlijke macht, de kunst en de sport. Ze rekent genadeloos af met de vanzelfsprekende bevoorrechting die de intelligentsia zich aanmeet, het onbestrafte narcisme in de wereld van de kunst en het machogedrag dat sporters en trainers vergiftigt. Nussbaum toont aan dat de moed waarmee velen naar buiten zijn getreden wel tot hervormingen heeft geleid, maar dat geld en macht werkelijke rechtvaardigheid in de weg staan.

Bastions van hoogmoed bevat een vernietigende aanklacht tegen de cultuur van ‘male power’ waarmee mannen verantwoordelijkheid en rekenschap proberen te ontlopen. Niet alleen vertoont de wetgeving rond seksueel geweld nog altijd grote lacunes, we moeten ons ook veel meer richten op de verstoorde emoties die aan seksueel geweld ten grondslag liggen. Nussbaum stelt radicale oplossingen voor en biedt zo een hoopvol perspectief voor de toekomst: een weg naar rekenschap zonder rancune, generositeit zonder overgave en gelijkwaardigheid voor alle mensen.

Martha C. Nussbaum (1947) is hoogleraar recht en ethiek aan de Universiteit van Chicago, en, onder meer, eredoctor aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht en de Katholieke Universiteit Leuven. Ze studeerde theaterwetenschappen en klassieke talen aan New York University, en studeerde en doceerde filosofie aan Harvard University. Met haar actieve deelname aan het publieke debat en haar belangrijke publicaties op het gebied van recht, politiek en ethiek behoort zij tot de meest invloedrijke filosofen van onze tijd.


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be