HomeNieuws & ActiviteitenMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Pandzou, Don Moussa/Kandolo, Lieven Miguel - Yaya na Leki

Pandzou, Don Moussa/Kandolo, Lieven Miguel - Yaya na Leki

9789462672864 Pandzou, Don Moussa/Kandolo, Lieven Miguel - Yaya na Leki

€ 15,00

Beschikbaar

Auteur: Moussa Don Pandzou & Lieven Miguel Kandolo
Titel: Yaya na Leki
Taal: Nederlands
Uitgeverij: EPO

Afmetingen: 14x200x125 mm
Gewicht: 170 gram
ISBN: 9789462672864
Jaar: 2021
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 136
Genre: Non-Fictie,

Beschrijving:

Met een voorwoord van Nyanchama Okemwa.

Hoe voelt het om als zwarte Belg, met roots in de kolonies, op te groeien in België anno nu? Hoe voer je de gezamenlijke en toch eenzame strijd voor gelijkwaardigheid? Welke gevechten kies je uit? Wat offer je daarvoor op? En welke oorlog woedt er ondertussen binnenin je?

In Yaya na Leki treden zachte activisten Moussa Don Pandzou en Lieven Miguel Kandolo met elkaar in gesprek. Empathisch, open, eerlijk. Grote en kleine broer beslaan een lange geschiedenis, van panafrikanisme tot Black Lives Matter, en gaan daarbij geen schuldgevoel of depressie uit de weg. Via een oud genre, de briefwisseling, brengen ze nieuwe inzichten.

Voor wie de huidige strijd voor dekolonisatie en tegen racisme beter wil begrijpen. ‘Mijn zoektocht naar mijn identiteit is nog maar net begonnen. Ik wil me niet neerleggen bij een tweederangspositie. Ik ben een volwaardig mens, met volwaardige deelidentiteiten.’

Moussa Don Pandzou werd geboren in Brazzaville. Hij werkt op het kabinet van Brussels staatssecretaris Pascal Smet. Eerder was hij actief in de jeugdsector en stond hij mee aan de wieg van WakaWaka Generation.

Lieven Miguel Kandolo is een activist met Congolese en Angolese roots. In 2014 richtte hij de organisatie Kolamela op om jongeren met verschillende achtergronden uit dezelfde buurt samen te brengen.

"In Yaya na Leki brengen grote broer Moussa Pandzou (yaya) en zijn kleine broer Lieven Kandolo (leki) onderbelichte thema's en nieuwe inzichten in de Vlaamse boekenwereld. Hun verhalen vormen een lange briefwisseling over de meerlagige identiteit bij Belgisch-Congolese jongeren, de complexiteit ervan en de rijkdom wanneer die identiteit met trots omarmd wordt. Terwijl de auteurs elkaar schrijven in een sfeer van liefdevol respect en oprechte interesse, krijgt de lezer een boeiende inkijk in hun zoektocht naar een waardige toekomst. De brievenschrijvers zijn meer dan observatoren van een superdiverse samenleving. Hun engagement maakt van hen ook actoren en zelfs bruggenbouwers. In Yaya na leki weerklinkt de stem van een zwarte Nederlandstalige generatie die langzaam maar strijdvaardig uit de schaduw treedt. Deze publicatie wordt één van EPO's topboeken in 2021." - Nadia Nsayi, politicologe en auteur van 'Dochter van de dekolonisatie'


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop gemaakt met EasyWebshop