HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Pera, Pia - Ik heb het de tuin nog niet verteld

Pera, Pia - Ik heb het de tuin nog niet verteld

9789059368439 Pera, Pia - Ik heb het de tuin nog niet verteld

€ 21,99 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Auteur: Pia Pera
Vertaler: Jan van der Haar
Titel: Ik heb het de tuin nog niet verteld
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Cossee

Afmetingen:
Gewicht: 272 gram
ISBN: 9789059368439
Jaar: 2019
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 256
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

'Ik heb het de tuin nog niet verteld' is een gelaagd boek dat de seizoenen van de tuin volgt. Over leven en dood, vol met fijnzinnige reflecties over filosofie en het dagelijkse leven, over religie en frustratie.

Als het duidelijk wordt dat zij ongeneeslijk ziek is, trekt Pia Pera zich steeds meer terug in de natuur. Ze vecht zo lang als ze kan om actief te blijven, omringd door de schoonheid van haar Toscaanse tuin. Toch is ze nooit alleen. Wanneer Pia's armen en benen het niet meer redden, is het Giulio, haar Sri Lankaanse tuinier, die haar aanwijzingen opvolgt en zowel voor haar als voor haar tuin zorgt. En dan is er nog de trouwe foxterriër die haar overal volgt, een groot aantal vrienden die komen en gaan, meditatie, lezingen en een enorme hoeveelheid boeken die het ritme van haar dagen markeren. En boven alles is er de tuin, de ware metgezel van de auteur. Het is de tuin die als een spiegel elke stemming en elk teken van haar ziekte reflecteert. En net als een tuin biedt haar boek verrassingen. Het beweegt. Het leidt ons naar donkere diepten, maar ook naar geliefde dichters, filosofen en de muziek van Abba (een Chinese dokter adviseerde haar naar hen te luisteren, omdat het therapeutisch zou werken).

'Ik heb het de tuin nog niet verteld' is een gelaagd boek dat de seizoenen van de tuin volgt. Over leven en dood, vol met fijnzinnige reflecties over filosofie en het dagelijkse leven, over religie en frustratie. Het onderzoek dat Pia Pera uitvoert is eerlijk en licht van toon, ondanks de zwaarte van de inhoud. Zonder zelfmedelijden reflecteert zij op vragen waarop het onmogelijk is om een antwoord te geven. Vragen die elk mens raken, vroeg of laat.

Pia Pera (1956 - 2016) was een Italiaanse romanschrijfster, essayiste en vertaalster.  Ze begon haar schrijfcarrière in 1992 met haar korte verhalenbundel La bellezza dell’asino. Pera vertaalde tevens Russische romans en doceerde Russische Literatuur aan de Universiteit van Trento. Ze werd internationaal geprezen met haar in 1995 verschenen roman Dagboek van Lo, een hervertelling van Vladimir Nabokovs roman Lolita, vanuit het perspectief van de vrouwelijke hoofdpersoon. Later specialiseerde ze zich in boeken over haar passie voor tuinieren. Haar laatste werk is de semi-autobiografische roman Ik heb het de tuin nog niet verteld. Pia Pera werd gediagnosticeerd met de motorneuronziekte, ook wel bekend als ALS, een ziekte die de neuronen van de beweging aanvalt en geleidelijk van een actief en gezond persoon iemand maakt die niet in staat is om zelfstandig te bewegen. Pera overleed op zestigjarige leeftijd aan de gevolgen van ALS.

Graag leestips, acties, ander boekennieuws?
Schrijf je in en krijg 10% korting op je eerste bestelling!
Hoe? Stuur ons een e-mail


Klantenkaartkorting voor trouwe klanten!

Gratis verzending in België vanaf € 30

Gratis verzending in Nederland vanaf € 50

Gratis levering in centrum (B)Sint-Truiden thuis of op het werk!

***

Volg ons op

Facebook     Twitter     Instagram


Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be