HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Sax, Aline & De Bode, Ann - De lantaarnaansteker

Sax, Aline & De Bode, Ann - De lantaarnaansteker

9789462913455 Sax, Aline & De Bode, Ann - De lantaarnaansteker

€ 19,95 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Auteur: Aline Sax
Illustrator: Ann De Bode
Titel: De lantaarnaansteker
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij De Eenhoorn

Afmetingen: 10x335x185 mm
Gewicht: 518 gram
ISBN: 9789462913455
Jaar: 2019 - Tweede druk
Bindwijze: Hardcover
Pagina's: 64
Genre: Fictie, Beeldverhaal, Eenzaamheid
9+

Beschrijving:

Een hartverwarmend verhaal over hoe mensen elkaar vinden in de stad.

Elke avond, als het donker wordt, steekt de lantaarnaansteker de lichten aan. Zo laat hij een spoor van licht na. Hij kijkt bij iedereen naar binnen. Hij ziet de jonge vrouw die alleen is, de vreemdeling die niemand begrijpt, het meisje dat wacht op haar papa, het oude koppel zonder kind … De lantaarnaansteker bedenkt een plan. Een plan dat licht brengt in donkere harten.

- Nieuw jeugdverhaal van bekroonde auteur en illustrator
- Over een lantaarnaansteker die mensen samenbrengt
- Poëtische novelle

Aline Sax werd geboren op 20 maart 1984 en woont in Antwerpen. Voordat ze kon schrijven, verzon ze al verhaaltjes en sprak die dan in op cassette. Toen ze eindelijk in het eerste leerjaar zat ging er opeens een wonderlijke wereld van lettertjes en schriften open. Ze werden goede vrienden voor de volgende héél veel jaren. Haar eerste boek schreef ze op haar vijftiende: 'Mist over het strand'. Aline studeerde geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen en doctoreerde in 2012 met het proefschrift 'Voor Vlaanderen, Volk en Führer, de motivatie en het wereldbeeld van Vlaamse collaborateurs tijdens de Tweede Wereldoorlog'. Ondertussen studeerde ze ook voor vertaler Duits en Engels. Momenteel werkt ze als historica voor het historisch onderzoeksbureau Geheugen Collectief. Haar boeken zijn vaak historische romans voor kinderen of jongvolwassenen. Ze werden meermaals vertaald, genomineerd voor belangrijke literaire prijzen en bekroond. (bron: auteurslezingen.be)

Ann De Bode is geboren in Congo in 1956. Ze studeerde Publiciteit aan het Sint-Maria Instituut in Antwerpen, waar ze later ook lesgaf. Daarnaast werkte Ann in de reclamewereld.
Sinds 1992 maakt Ann illustraties voor kinderboeken. Kinderen zijn haar publiek, haar fans en haar modellen. Voor haar illustraties maakt ze graag gebruik van collages, de computer en Fimo-klei. Ondertussen heeft Ann al meer dan 200 boeken geïllustreerd. Ze schreef ook zelf boeken, zoals De fanfare van Flierefluitegem en Kneedkneepjes. In dat laatste boek leert ze kinderen figuren en juwelen van Fimo-klei te maken. Ann kreeg al verschillende nominaties en prijzen, waaronder 5 keer de Publieksprijs van de Picturale van Ronse. Ann houdt van vreemde culturen opzoeken, motorrijden, lounge-muziek, koffie met veel melk, poëzie, tagliatelli, lekker lang uitslapen en dieren. (bron De Eenhoorn)

'De realistische prenten van Ann De Bode spelen met effecten van licht en donker, en wisselen close-ups van de personages mooi af met impressies van het straatbeeld en details uit de kamers. [...] Auteur en illustratrice vinden een geslaagde balans doordat het verhaal ook veel wezenlijks ongezegd laat. De tekst zwijgt af en toe om de beelden te laten spreken. De in detail uitgewerkte illustraties worden afgewisseld met schetsen die verdriet en geluk een groter gevoel van authenticiteit geven.' - De Standaard

‘Weet je, als mooie woorden van een woordkunstenares versmelten met prachtige illustraties van een beeldkunstenares dan ontstaat er een nieuw eeuwenoud sprookje dat moet gelezen en verteld worden om de kilheid in onze maatschappij terug te dringen. Dankjewel, Aline Sax & Ann De Bode.’ - jongeren.boekensite.be


Gerelateerde producten


Graag leestips, acties, ander boekennieuws?
Schrijf je in en krijg 10% korting op je eerste bestelling!

Aanmelden

Klantenkaartkorting voor trouwe klanten!

Gratis verzending in België vanaf € 30

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 50

Snel én gratis levering in centrum (B)Sint-Truiden thuis of op het werk!

Indien besteld vóór 15u tijdens werkdagen, wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden.

***

Volg ons op

Facebook     Twitter     Instagram


Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be