HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Schmitz, Jowi - Zeemeermeisje

Schmitz, Jowi - Zeemeermeisje

9789089673725 Schmitz, Jowi - Zeemeermeisje

€ 15,95

Beschikbaar

Auteur: Jowi Schmitz
Illustrator:
Titel: Zeemeermeisje
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren

Afmetingen: 30x215x148 mm
Gewicht: 505 gram
ISBN: 9789089673725
Jaar: 2022
Bindwijze: Hardcover
Pagina's: 192
Genre: Fictie, Kind & Jeugd, 10+

Beschrijving:

Miki ontdekt op het dak van haar huis een oude vrouw. Het is Chris, die daar een tent heeft gebouwd en samen met haar hond Bux een geheim leven leidt. Miki woont nog niet zo lang in de stad, ze komt uit Dedemsvaart, daar hebben ze geen dames op daken. Ze moet er dus even aan wennen. Wat het allemaal niet makkelijker maakt, is dat de moeder van Miki op het punt staat op reis te gaan. Nóg meer verandering, en Miki vindt dat maar niks. Totdat ze ontdekt dat Chris haar nodig heeft. Dat is voor het eerst, Miki is nog nooit nodig geweest. Ze besluit het diepe in te duiken en samen met Chris en Bux op een boot te stappen. Een zeevrouw, een zeehond en een zeemeermeisje.

Jowi Schmitz schreef met 'Zeemeermeisje' een boek over een wereld waarin de dingen niet zwart-wit zijn, maar veelkleurig. Of ‘modderig’, zoals Miki het liever noemt. Een boek over het verleggen van verlangens en over het onder ogen zien van de modderigheid van het leven – en er nog blij van worden ook.

Jowi Schmitz (1972) schrijft verhalen, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Ze begon met twee romans voor volwassenen en publiceerde in 2012 haar eerste kinderboek. Ik heet Olivia en daar kan ik ook niks aan doen werd bekroond met een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. Een jaar later verscheen de kinderthriller Schat onder de stad. Vervolgens schreef Jowi het boek Te vroeg geboren. Dagboek over mijn zoon (Inktslaafliteratuurprijs 2014), en Nooit nooit nooit meer aan de wal, een non-fictieboek over de bijzondere bootbewoners van Amsterdam. Jowi woont zelf ook op een boot. Verder schreef ze twee AVI-boekjes op rijm over het jongetje Stan dat bevriend raakt met een kluitje rovers. Weg is haar eerste Young Adult boek, en haar eerste boek bij Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren.


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be