HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Schoeters, Gaea - Meisjes, moslims & motoren

Schoeters, Gaea - Meisjes, moslims & motoren

9789021409603 Schoeters, Gaea - Meisjes, moslims & motoren

€ 20,00 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Auteur: Gaea Schoeters, Trui Hanoulle
Illustrator:
Vertaler:
Titel: Meisjes, Moslims & Motoren
Taal: Nederlands
Uitgever: Querido Fosfor

Afmetingen: 20x241x169 mm
Gewicht: 545 gram
ISBN: 9789021409603
Jaar: 2018
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 284
Genre: Literaire non-fictie, Reizen, Reisverhaal

Beschrijving:

"Met de motor naar Iran? Twee meisjes? Is dat niet gevaarlijk? Waarom nu juist daarnaartoe?' Het korte antwoord: uit nieuwsgierigheid. Omdat Gaea Schoeters en Trui Hanoulle niet geloven dat moslimlanden gevaarlijker zijn dan andere. En omdat het een wilde meisjesdroom is: stoer, avontuurlijk en een tikje nostalgisch. Dus vertrekken ze, oostwaarts, op zoek naar een ongerepte wereld, waar de tijd trager verloopt. Onderweg volgen ze het spoor van twee Zwitserse schrijfsters, Annemarie Schwarzenbach en Ella Maillart, die in 1939 samen naar Afghanistan reden.

Meisjes, moslims & motoren is het verhaal van een lange reis door het Midden-Oosten, van het slingerende pad naar het onbekende dat zich eindeloos voor de wielen uitstrekt. De motorvrouwen doen ieder op hun eigen manier verslag van deze unieke reis: Hanoulle met foto's, Schoeters met woorden. De een als ervaren motor- en wereldreiziger, de ander met het ongeremde enthousiasme van een first-timer.

Gaea Schoeters (1976) is auteur, journalist, scenarist en reiziger. Ze debuteerde met korte verhalen en schreef o.a. het reisboek Meisjes, Moslims & Motoren, verscheidene romans, theaterteksten, essays, een jeugdboek…
In 2014 ontving zij de Fedora/Rolf-Liebermannprijs voor de opera-productie Private View en in 2012 de Grote Prijs jan Wauters voor virtuoos taalgebruik van het Nederlands. Met haar roman Diggers stond zij ook op de Longlist Gouden Strop.Gerelateerde productenWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10%!
U aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be