HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Six, Roderik - Volt

Six, Roderik - Volt

9789044632453 Six, Roderik - Volt

€ 21,99

Beschikbaar

Auteur: Roderick Six
Titel: Volt
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Prometheus

Afmetingen: 23x201x125 mm
Gewicht: 313 gram
ISBN: 9789044632453
Jaar: 2019
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 240
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

Het is de laatste kans.

Na een wereldbrand heeft het schimmige conglomeraat Onyx een tropisch eiland gekoloniseerd waar de financiële elite zich verschanst. Aan luxe geen gebrek, maar wie van de vrijhaven wil genieten, dient Duvall te passeren, de poortwachter en oprichter van de geheime dienst. Vanuit zijn kantoor in een glazen torenspits beslist hij over het lot van de uitverkorenen _ of zijn het ballingen?

Samen met Victor, een briljante wetenschapper die naarstig aan een mysterieus serum werkt, en de wantrouwige archivaris Sebastian, die rondwaart in een ondergronds tunnelcomplex, bestiert Duvall het eiland en probeert hij de lokale bevolking onder de knoet te houden.

’s Avonds trekt hij zich terug in zijn afgelegen bergvilla en staart hij naar de zee. Op de kusten van zijn geest spoelen herinneringen aan als wrakhout. Ooit woonde hij in Zuid-Afrika, ooit werkte hij in The City, ooit had hij een vrouw _ wat is er van haar geworden? Krijgt hij de brokstukken van zijn verleden aan elkaar gelijmd?

Volt is een grimmige parabel over de laatste stuiptrekkingen van de mensheid, opgetekend in een zinderende stijl en met wereldomspannende verhaallijnen die de lezer in een wurggreep nemen.

Roderik Six (1979) is literair journalist bij het weekblad Knack. Zijn debuutroman 'Vloed' sloeg in als een splinterbom en werd bekroond met de Bronzen Uil voor het beste Nederlandstalige debuut. Voor zijn tweede roman, 'Val', kreeg hij de Driejaarlijkse Prozaprijs van de provincie West-Vlaanderen. Van zowel 'Vloed' als 'Val' zijn de filmrechten verkocht.

''Volt' is een literaire bom. Met elke zin zet Six de zintuigen van de lezer op scherp. Een fenomenale trip!’ Peter Verhelst

‘Het heetste, meest verpletterende boek van het jaar. Een boek als een post-apocalyptisch 1984. Indrukwekkend.’ Wim Oosterlinck, Q Music

''Volt' is een tegelijk ijzingwekkend en broeierig boek, een werk van kwaadaardige schoonheid. Roderik Six is een literaire duivelskunstenaar, en 'Volt' is daar het bewijs van.’ Ilja Leonard Pfeijffer


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be