HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Snijders, A.L. - Tat Tvam Asi

Snijders, A.L. - Tat Tvam Asi

9789493183056 Snijders, A.L. - Tat Tvam Asi

€ 28,00 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Auteur: A. L. Snijders
Titel: Tat Tvam Asi
Taal: Nederlands
Uitgeverij: AFdH Uitgevers

Afmetingen: 35x191x115 mm
Gewicht: 571 gram
ISBN: 9789493183056
Jaar: 2021
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 645
Genre: Fictie, Literatuur, Verhalenbundels

Beschrijving:

'Tat Tvam Asi' is de twaalfde bundel zeer korte verhalen van A.L. Snijders. De titel stamt uit het Sanskriet en betekent 'dat ben jij'. Het is een zegswijze uit de Upanishads, de esoterische verhandelingen die binnen het hindoeïsme als heilig beschouwd worden – teksten waaraan elke vorm van sektarisme ontbreekt.

Snijders’ zkv’s vatten het leven geconcentreerd samen. Criticus Wim Brands (1959-2016) noemde ze nuchterweg maggiblokjes. Elke lezer kan naar believen dit extract met zijn eigen geestelijk vocht aanlengen. Zoals men zelf bepaalt of er soda bij de whisky moet, melk in de koffie of water bij de wijn. De zkv’s zijn geschreven zonder angst voor lezers, zorgeloos en associatief.

In 2006 kwam Snijders’ eerste zkv-bundel uit. In 2010 werd hij geëerd met de Constantijn Huygens Prijs voor zijn verhalen. Zestig jaar eerder hanteerde Snijders’ leraar Nederlands heel andere criteria: Bij de beoordeling van het opstel hamerde hij op verbanden, verwijzingen, voegwoorden en voornaamwoordelijke bijwoorden, de tekst moest een logische samenhang hebben. Ik ging gebukt onder zijn hagelbuien, maar bedacht in stilte dat de hersens bij het lezen wel hun eigen weg zouden volgen en de regels van meneer Van der Velden zouden negeren.

In Tat Tvam Asi vindt de lezer 337 zkv’s, geschreven in 2019 en 2020. De stukken werden gepubliceerd op de zogenaamde Graslijst, op de website van kro/ncrv, in de Vlaamse krant De Standaard, in de VPRO-gids en in de Berkelbode. De omslagillustratie en de collages in het boek zijn gemaakt door Chantal Rens, beeldend kunstenaar uit Tilburg.

A.L. Snijders (Amsterdam, 24 september 1937), pseudoniem van Peter Cornelis Müller, is een Nederlands schrijver. Hij is de bedenker van een nieuw literair genre dat het zeer korte verhaal (ZKV/zkv) wordt genoemd. Hij studeerde Nederlands aan de universiteit van Amsterdam. In 2010 kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre.Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be