HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Tahon, Johan - Universus

Tahon, Johan - Universus

9789401477079 Tahon, Johan - Universus

€ 39,99 inclusief BTW

Uitverkocht

Auteur: Johan Tahon / Arie Hartog / Jelle Van Riet
Titel: Universus - Sculpturen 1999-2021
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Lannoo

Afmetingen: 23x347x247mm
Gewicht: 1583 gram
ISBN: 9789401477079
Jaar: 2021
Bindwijze: Hardcover
Pagina's:
Genre: Non-Fictie,

Beschrijving:

Compleet overzichtswerk 20 jaar beeldende kunst Johan Tahon

'De kracht van Johan Tahon ligt in zijn koppige houding waarbij hij de sporen wil blijven laten zien van het gevecht dat vaak alleen - en altijd alleen ten volle - in het atelier van de kunstenaar zichtbaar en tastbaar is.' Dixit Jan Hoet, die kunstenaar Johan Tahon destijds ontdekte.

Meer dan dertig jaar later is er nu Universus, het boek bij de gelijknamige tentoonstelling in Oudenaarde, genoemd naar het beeld dat er al twintig jaar staat. Dat is ook het tijdsbestek dat Universus beslaat, want meer nog dan een catalogus is het ook het verhaal van de evolutie in Tahons beeldhouwkunst, van zijn plek in de kunstgeschiedenis én van de objecten die hij verzamelt.

Johan Tahon (Menen, 1965) studeerde beeldhouwkunst en was nog geen dertig toen hij de internationale kunstarena betrad. Zijn sculpturen worden regelmatig tentoongesteld in gerenommeerde galeries en vooraanstaande musea in binnen- en buitenland. Johan Tahon heeft al vele jaren een atelier in Oudenaarde.

Arie Hartog (Maastricht, 1963) studeerde kunstgeschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN), waar hij in 1989 het doctoraalexamen aflegde. Tussen 1992 en 1995 werkte hij als juniordocent architectuurgeschiedenis en museologie aan de KUN. Sinds 1996 werkt hij als conservator in het Gerhard-Marcks-Haus in Bremen; in 2009 werd hij; directeur van dit museum. In 2009 promoveerde hij aan de universiteit van Nijmegen met een proefschrift over de moderne figuratieve traditie in Duitsland. Talrijke publicaties over moderne en hedendaagse beeldhouwkunst.

Jelle Van Riet (1973) is freelance journaliste, specialisatie literatuur en poëzie, en columniste. Zij werkt voor De Standaard en was ook jaren juryvoorzitter van de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs.Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be