HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Timmermans, Felix - Boerenpsalm

Timmermans, Felix - Boerenpsalm

9789022338858 Timmermans, Felix - Boerenpsalm

€ 29,99

Niet meer in voorraad! Bestelling onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs

Auteur: Felix Timmermans
Illustrator: Koen Broucke
Titel: Boerenpsalm
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Davidsfonds

Afmetingen: 22x215x135 mm
Gewicht: 388 gram
ISBN: 9789022338858
Jaar: 2022
Bindwijze: Hardcover
Pagina's: 192
Genre: Fictie, Literatuur, Klassieker

Beschrijving:

In 1935 publiceerde Felix Timmermans Boerenpsalm, misschien wel zijn beste boek. In tien hoofdstukken vertelt hij het verhaal van Wortel, een boer die leeft in harmonie met de seizoenen, of toch probeert dat te doen. De roman brengt op bijna mythische manier het Vlaamse boerenleven in beeld, waarbij de relatie tussen de boer en het veld centraal staat. Voor Wortel is de natuur ‘de spiegel van de ziel’. Zijn leven is mooi, maar ook hard. De boer is heer en meester van het land, maar hij is er ook de slaaf van.

Boerenpsalm is misschien wel de mooiste ode aan het landelijke leven die ooit in het Nederlands werd geschreven. Speciaal voor deze nieuwe editie van de Vlaamse klassieker maakte schilder Koen Broucke tientallen nieuwe illustraties en schreef Bart Van Loo een voorwoord. Als nawoord verschijnen enkele postume, ongepubliceerde teksten over de roman van Timmermans-biograaf Gaston Durnez.

Met een voorwoord van Bart Van Loo:
‘Voel u gezegend, want in uw handen ligt een roman uit 1935 die jarenlang niet verkrijgbaar was, maar die tot de mooiste van de Nederlandse letteren behoort. Timmermans’ taal ademt grond, lucht en licht, en zijn zintuiglijke verrassingsmetaforen zijn minielektroshocks die de lezer bij de les houden. Ze zorgen voor een lach, verwondering, een kleine duizeling. En soms zijn ze zo mooi dat ik er een spel van maak ze in mijn gesprekken binnen te smokkelen. […] Het vitalisme van Boerenpsalm komt aanwaaien uit een onaangetast, verdwenen Vlaanderen. Mede daarom verschijnen Timmermans’ zinnen vandaag als een medicijn dat ons beetje bij beetje – consequent innemen tot de roman uit is – laat afkicken van het jachtige leven dat het onze is. Genereus schenkt het ons wat broodnodige aarding.’–BART VAN LOO

Felix Timmermans (Lier, 1886-1947) geldt als een van de belangrijkste Vlaamse auteurs van de twintigste eeuw. Zijn werk wordt wereldwijd vertaald. Hij publiceerde onder meer Pallieter, De zeer schone uren van Juffrouw Symforosa, begijntje en Pieter Bruegel.


Gerelateerde productenWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be