HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Vendel, Edward van de - Het telboek van prins Hayo de Gelukkige

Vendel, Edward van de - Het telboek van prins Hayo de Gelukkige

9789462911130 Vendel, Edward van de - Het telboek van prins Hayo de Gelukkige
9789462911130 Vendel, Edward van de - Het telboek van prins Hayo de Gelukkige9789462911130 Vendel, Edward van de - Het telboek van prins Hayo de Gelukkige9789462911130 Vendel, Edward van de - Het telboek van prins Hayo de Gelukkige9789462911130 Vendel, Edward van de - Het telboek van prins Hayo de Gelukkige

€ 17,50 € 10,00

Beschikbaar

Auteur: Edward van de Vendel
Illustrator: Mattias De Leeuw
Titel: Het telboek van prins Hayo de Gelukkige
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij De Eenhoorn

Afmetingen: 12x265x205 mm
Gewicht: 460 gram
ISBN: 9789462911130
Jaar: 2016
Bindwijze: Hardcover
Pagina's: 88
Genre: Fictie, Kind & Jeugd, 5+, Beeldverhaal, Prentenboek

Beschrijving:

Een origineel en grappig cijferboek! Over een prins die beseft dat goed gezelschap belangrijker is dan rijkdom.

Toen prins Hayo 1 jaar oud was, kreeg hij 2 honden. 1 om tegenaan te slapen en 1 om onderdoor te kruipen. Toen hij 2 jaar oud was, kreeg hij 3 konijnen. Toen prins Hayo 6 werd, gaf hij een videofeestje voor 6 prinsenkinderen. Voor zijn 9de verjaardag kreeg hij een goochelshow. Prins Hayo vond het maar saai. Hij voelde zich alleen. Voor zijn 10de verjaardag wou hij niets. Maar zijn mama had een bijzonder cadeau.

Edward van de Vendel is geboren in Leerdam in 1964. Hij werkte een tijdlang als leerkracht en directeur. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver. Edward schrijft zowel prentenboeken als boeken voor eerste lezers en adolescenten, zowel poëziebundels als non-fictie. Daarnaast schrijft hij liedteksten. Enkele bekende titels zijn: 'Vasco, het voetbalvarkentje', 'Ik juich voor jou' en 'Superguppie'. Bij De Eenhoorn schrijft Edward vooral teksten voor prentenboeken. Hij stelde ook de poëziebloemlezing 'Fluit zoals je bent' samen.
De laatste jaren viel Edward met de regelmaat van de klok in de prijzen. Hij werd onder meer bekroond met zeven Zilveren Griffels, drie Gouden Zoenen, de Woutertje Pieterse Prijs en de Deutsche Jugendliteraturpreis.

Mattias De Leeuw werd geboren in 1989 en groeide op in Hoboken. Hij kreeg bij zijn ingangsexamen aan Sint-Lucas te horen dat hij moest gaan illustreren. Dat deed hij ook.
Mattias is momenteel auteur en illustrator van verscheidene kinderboeken. In 2011 studeerde hij af met het woordenloze prentenboek De Steltenloper, dat zijn debuut werd. Het is bekroond met een Boekenpluim. Mattias werkt als freelance illustrator voor kranten en magazines. Daarnaast maakt decors voor jeugdtheater.
Naast tekenen houdt, Mattias ook van vakantie en lange wandelingen in de Noorse bergen. Hij kijkt ook graag in boeken naar vogels en naar andere dieren in de natuur. Behalve naar honden, die ziet hij liever aan een leiband.


'Met veel vaart en plezier vertellen Edward van de Vendel en Mattias de Leeuw in Het telboek van prins Hayo de Gelukkige het verhaal over een prinsje en zijn luxeleventje. (…)  Prins Hayo is best origineel en is sterk uitgewerkt, vol mooie zinnetjes, grappige grapjes en originele ideetjes.' (jaapleest, 30 maart 2016)

'Bijzonder origineel tel- en zoekboek. (…) De bont gekleurde, dynamische illustraties met veel details en steeds weer terugkerende objecten/personages leveren veel kijkplezier op. En ook de mogelijkheid om te oefenen met cijfers door alles wat in de tekst staat ook op de illustraties te zoeken.' (Friesch Dagblad, mei 2016)

'Een heerlijk prentenboek dat je niet in 1 keer uitkijkt, maar waarnaar je telkens teruggrijpt en naar hartenlust in ronddoolt.' (Pluizuit, mei 2016)Gerelateerde productenWordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be