HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Vermeire, Kaatje - Ans & Wilma

Vermeire, Kaatje - Ans & Wilma

9789462913394 Vermeire, Kaatje - Ans & Wilma

€ 19,95 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Auteur:  Alice Reijs & Ariane van Vliet
Illustrator: Kaatje Vermeire
Titel: Ans & Wilma
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij De Eenhoorn

Afmetingen: 11x335x205 mm
Gewicht: 573 gram
ISBN: 9789462913394
Jaar: 2018
Bindwijze: Hardcover
Pagina's: 56
Genre: Fictie, Kind & Jeugd, 8+

Beschrijving:

Winnaar Boekenpauw 2019!

Ans en Wilma zijn vriendinnen. Ze zien elkaar elke dag en houden van babbelen. Ze babbelen werkelijk over alles. Normaal doen ze dat aan de keukentafel. Maar die morgen had Wilma een plan. Het plan om samen een wandeling te maken in het bos. Maar wat gebeurt er als je de weg niet meer terugvindt?

Bekroond illustrator Kaatje Vermeire toont met dit boek haar ondeugende, guitige en lichtvoetige kant.

- Op basis van de kindervoorstelling ‘Ans en Wilma’ door HETPALEIS
- De cd bevat drie originele liedjes uit de voorstelling

Kaatje Vermeire is geboren in Gent in 1981. Ze studeerde Grafische vormgeving en Vrije grafiek aan de Gentse Academie. Ze woont in Wetteren. Het prentenboek 'De vrouw en het jongetje' was Kaatjes eerste grote illustratieve opdracht. In 2008 ontving ze hiervoor een Boekenpluim. In september 2010 won Kaatje de Grote Prijs van de Picturale in Ronse voor haar prentenboek 'Mare en de dingen'. Dit boek is ondertussen in veertien talen verschenen. 'De vraag van Olifant' is al acht keer vertaald. Kaatje sprokkelt voortdurend werkmateriaal. Door herschikking en een combinatie van collage-, verf-, teken- en grafische technieken probeert ze de zorgvuldig gekozen materialen te verwerken tot ongewone, sprekende beelden.

Alice Reijs is geboren in 1970 te Haps. Ze is een Nederlandse theater-, film- en televisieactrice. Ze studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. In 2000 verhuisde ze naar Vlaanderen. Alice is gehuwd met acteur en regisseur Tom Van Dyck en samen hebben ze twee dochters. Alice speelde in heel wat theaterproducties mee, waaronder Brandbakkes en Kleine Tony. Ze acteerde in televisieseries als Van vlees en bloed en Met man en macht en films als Iedereen
beroemd en Het veertiende kippetje. Samen met haar man bedacht en regisseerde ze Den Elfde van den Elfde, een tragikomische serie. Voor HETPALEIS maakte ze samen met Ariane van Vliet de kindervoorstelling Ans en Wilma. Na drie succesvolle voorstellingen verscheen er een prentenboek geïnspireerd op de reeks.

Ariane van Vliet is geboren in 1971 in Den Haag. Ze studeerde Theater aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Ze woont nog steeds in Antwerpen, samen met acteur Koen De Graeve en hun drie dochters. Na haar opleiding werkte Ariane voor KNS en de Blauwe Maandag Compagnie (o.m. Ten Oorlog). Daarna was ze jarenlang als vaste actrice in dienst bij Het Toneelhuis (o.m. Oom Vanja, Mac Beth en Onegin). Sinds enkele jaren werkt Ariane als freelance actrice. Ze speelde mee in enkele producties van HETPALEIS in Antwerpen. Voor hen maakte ze samen met Alice Reijs de kindervoorstelling Ans en Wilma. In de zomer van 2018 speelde Ariane mee in haar eerste langspeelfilm: De Patrick.

'De rake dialogen en vaak doldwaze prenten met tekstballonnen spatten van de pagina’s af. [...] Vertel- en meezingplezier gegarandeerd.' (Kiddo, 2019)

Graag leestips, acties, ander boekennieuws?
Schrijf je in en krijg 10% korting op je eerste bestelling!

Aanmelden

Klantenkaartkorting voor trouwe klanten!

Gratis verzending in België vanaf € 30

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 50

Snel én gratis levering in centrum (B)Sint-Truiden thuis of op het werk!

Indien besteld vóór 15u tijdens werkdagen, wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden.

***

Volg ons op

Facebook     Twitter     Instagram


Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be