HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Wijnberg, Nachoem M. - Afscheidswedstrijd

Wijnberg, Nachoem M. - Afscheidswedstrijd

9789492928511 Wijnberg, Nachoem M. - Afscheidswedstrijd

€ 24,99 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Auteur: Nachoem M. Wijnberg
Titel: Afscheidswedstrijd
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Pluim

Afmetingen: 11x211x135 mm
Gewicht: 172 gram
ISBN: 9789492928511
Jaar: 2019
Bindwijze: Paperback
Pagina's:
Genre: Fictie, Literatuur

Beschrijving:

Dit is een bundel gedichten over voetbal, verloren wedstrijden, wachten op in het veld mogen komen, een laatste wedstrijd krijgen als afscheidscadeautje, afscheid nemen van anderen, van het publiek, van op het veld staan, van het veld zelf, als er verder niemand meer is - en natuurlijk zijn het ook gedichten over verlies, onomkeerbaarheid, dood, afscheid in alle betekenissen. Zonder dat het een bundel is die verslag doet van een bepaalde wedstrijd of zelfs de lotgevallen van een bepaalde club of speler, neemt hij plaats in de rijke traditie van zo goed schrijven over sport dat het meteen ook gaat over leven (of dood, of tenminste afscheid), zoals in de boeken van Tim Krabbé, Kees ’t Hart en Bert Wagendorp.

De veelzijdigheid van het oeuvre van Nachoem M. Wijnberg blijft verbazen. Zijn laatste drie bundels bevatten wijdlopende gedichten om na te denken over economie en politiek, mooie en intense gedichten over herinnering en een bundel met gedichten over engelen en slachters die geven en opgeven, meenemen en afnemen. Afscheidswedstrijd bevat gedichten waarin de regelmatige klassieke vorm, in vier doorlopende strofen van vier regels, een grote pathetiek toelaat. Twee series gedichten uit de bundel werden voorgepubliceerd in 'Hard gras'.

Nachoem M. Wijnberg (1961, Amsterdam) is schrijver en hoogleraar aan de faculteit economie en bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn eerste bundel verscheen in 1989 en inmiddels staat de teller op achttien bundels en vijf romans. Een aantal verscheen ook in vertaling in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Italië. De bundel 'Het leven van' werd in 2009 onderscheiden met de VSB Poëzieprijs en in 2017 werd ook 'Van groot belang' genomineerd. In 2018 nam hij de P.C. Hooft-prijs voor poëzie in ontvangst. In hetzelfde jaar verscheen zijn bundel 'Om mee te geven aan een engel'.

Graag leestips, acties, ander boekennieuws?
Schrijf je in en krijg 10% korting op je eerste bestelling!

Aanmelden

Klantenkaartkorting voor trouwe klanten!

Gratis verzending in België vanaf € 30

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 50

Snel én gratis levering in centrum (B)Sint-Truiden thuis of op het werk!

Indien besteld vóór 15u tijdens werkdagen, wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden.

***

Volg ons op

Facebook     Twitter     Instagram


Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be