HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Nieuwe boeken » Wille, Riet & Lemmens, Riske - Een doosje Kerst

Wille, Riet & Lemmens, Riske - Een doosje Kerst

9789058387189 Wille, Riet & Lemmens, Riske - Een doosje Kerst

€ 14,50 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  
Auteur: Riet Wille
Illustrator: Riske Lemmens
Titel: Een doosje Kerst
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij De Eenhoorn

Afmetingen: 8x305x215 mm
Gewicht: 373 gram
ISBN: 9789058387189
Jaar: 2011
Bindwijze: Hardcover
Pagina's: 32
Genre: Fictie, Kind & Jeugd, Prentenboek, Kerst

Beschrijving:

Een speels en stemmig kerstverhaal. In een bos hier ver vandaan stapt een jongen op zijn fiets. Hij vraagt enkele sterren aan de maan, rijgt noten aan een touw, maakt kaarsjes van dennenappels, … Wat zal zijn kerstboom er mooi uitzien!

Riet Wille is opgegroeid in Lochristi en woont in Gent. Riet koos voor een opleiding als logopediste, omdat ze zowel iets met taal als kinderen wou doen. Hierna studeerde ze neurolinguïstiek.
Riet schreef haar debuut, de versbundel 'Zuurtjes en zoetjes', in 1984. Tot 2014 combineerde ze een carrière als logopediste met haar schrijverschap. In dat jaar besloot ze om zich fulltime op het schrijven te richten. Riet werkte als logopediste geruime tijd met kinderen met leesproblemen en dat blijkt ook uit haar oeuvre. Ze heeft een voorkeur voor teksten op een laag AVI-niveau, en steekt haar boeken vol raadsels, rijmpjes en taalspelletjes. Verder werkt ze ook mee aan de kindertijdschriften van De Eenhoorn. Riet is al bekroond met de Boekenleeuw, een Boekenwelp en een Vlag en Wimpel.

Riske Lemmens is geboren in 1974. Tekenen, schilderen en verhalen verzinnen, deed ze als kind al. Toen ze 15 was, besliste Riske dat ze illustrator van kinderboeken zou worden. Ze studeerde aan de Academie van Antwerpen en daar schreef en tekende ze haar eerste boeken: Doosje monsters en Draakje. Ondertussen heeft Riske illustraties gemaakt voor meer dan 70 boeken en tal van tijdschriften. Van enkele schreef ze ook de tekst, zoals van het prentenboek Leon gromt. Dat boek gaat over haar eigen zoon. Haar boeken zijn verschenen in verschillende talen, waaronder Japans, Chinees, Koreaans en Hebreeuws en velen werden genomineerd of bekroond.

‘Beeldschoon kerstboek op rijm in de romantische traditie. […] Je komt ogenblikkelijk in kerstsfeer, een zacht hart krijg je erbij cadeau.’ (J/M)

Een doosje kerst is een speels en stemmig kerstverhaal voor jonge kinderen. Het verhaal op rijm laat zich vlot voorlezen. De sfeervolle illustraties brengen je in kerststemming.’ (Antwerpse jeugdboeken)

Gerelateerde producten


Graag leestips, acties, ander boekennieuws?
Schrijf je in en krijg 10% korting op je eerste bestelling!

Aanmelden

Klantenkaartkorting voor trouwe klanten!

Gratis verzending in België vanaf € 30

Gratis verzending naar Nederland vanaf € 50

Snel én gratis levering in centrum (B)Sint-Truiden thuis of op het werk!

Indien besteld vóór 15u tijdens werkdagen, wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden.

***

Volg ons op

Facebook     Twitter     Instagram


Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be