HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Tweedehandsboeken » Montefiore, Santa - Onder de Ombu Boom

Montefiore, Santa - Onder de Ombu Boom

9789022529232 Montefiore, Santa - Onder de Ombu Boom

€ 5,99 inclusief BTW

Beschikbaar

Auteur: Santa Montefiore
Illustrator:
Titel: Onder de Ombu Boom
Taal: Nederlands
Uitgever: De Boekerij

Afmetingen: 22x215x141 mm
Gewicht: 544 gram
ISBN: 9789022529232
Jaar: 2001
Bindwijze: Softcover
Pagina's: 479
Genre: Fictie, Romantische literatuur

Staat van het boek: ****
Opmerkingen: Zeer goed

Beschrijving:
Een prachtige roman over de verboden liefde tussen twee jonge mensen tegen de achtergrond van de Argentijnse pampa's.
'Ik kan niet aan Argentinië denken zonder dat het beeld van die knoestige boom, wijs en alwetend als een orakel, zich aan mijn bewustzijn opdringt. Ik weet dat het onmogelijk is het verleden te doen herleven, maar in het web van zijn oude takken liggen al mijn herinneringen en hoop voor de toekomst besloten. De ombu is al die tijd hetzelfde gebleven, als een steen in het midden van een rivier, terwijl de wereld eromheen is veranderd.'
Zo begint het verhaal van Sofia Solanas, dochter van de rijke Argentijnse paardenfokker Paco Solanas en Anna Melody O'Dwyer, een Iers plattelandsmeisje. Anna heeft nooit helemaal kunnen aarden op Santa Catalina, de familieranch. Ze heeft altijd het idee gehad niet goed genoeg te zijn bevonden door de familie Solanas. Haar liefhebbende maar eenvoudige ouders ziet ze de eerste jaren van haar huwelijk niet, bang dat zij haar te schande zullen maken.
Na twee zonen krijgt Anna een dochter, maar deze dochter, met haar mengeling van Argentijns en Iers bloed, is niet bepaald een dame. Haar wildheid en haar schoonheid maken haar zeer geliefd bij iedereen, behalve bij haar moeder. De levenslustige en vrolijke Sofia botst vaak met de diepgelovige Anna, die in alles de wil van God ziet. De band die Sofia met haar vader heeft pijnigt Anna. Sofia windt haar vader om haar vinger, en mag van hem zelfs een polowedstrijd spelen.
Santi, de neef van Sofia, vindt haar erg amusant. Haar ongetemdheid en haar plotselinge uitbarstingen maken haar heel anders dan andere meisjes. En langzaam beginnen hem ook andere verschillen op te vallen. Tussen Sofia en Santi groeit meer dan vriendschap, en meer dan een familieband... Ze weten beiden dat zij wellicht voor elkaar bestemd zijn, maar elkaar nooit zullen krijgen.
Onder de ombu-boom is een schitterend verhaal over heimelijke verlangens, maar ook een ontroerende roman over de last van het verleden.

Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be