HomeLeestips & Slow ReadingMijn accountNieuwsbrief

Webshop » Tweedehandsboeken » Rossaert, Isabelle - En dit zal zo voorbij zijn (T)

Rossaert, Isabelle - En dit zal zo voorbij zijn (T)

9789059369900 (T) Rossaert, Isabelle - En dit zal zo voorbij zijn (T)

€ 10,00

Beschikbaar

Auteur: Isabelle Rossaert
Titel: En dit zal zo voorbij zijn
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Cossee

Afmetingen: 15x200x125 mm
Gewicht: 208 gram
ISBN: 9789059369900
Jaar: 2021
Bindwijze: Paperback
Pagina's: 160
Genre: Fictie, Literatuur

Staat van het boek: *****
Opmerkingen: /

Beschrijving:

Op een cruise tussen Italië en Griekenland maakt een vrouw het beste van de vakantie met haar dementerende moeder. Met een mengeling van verdriet en afgrijzen, maar ook met bewondering merkt ze hoe deze eens zo slimme en knappe vrouw zich ondanks het geheugenverlies staande houdt. Paniek slaat toe als haar moeder na een excursie plots onvindbaar is. Zou ze op het dek met de winkels kunnen zijn, zou de purser haar kunnen vinden, of is ze ongemerkt weer het schip uitgewandeld?

In een ander verhaal raakt de verteller in de ban van een dorpsgek die zich heeft teruggetrokken in een hutje in het bos, en dan is er nog een stel dat besluit het roer finaal om te gooien en een swingersclub te beginnen. Ieder mensenleven is te zien als een aaneenschakeling van kantelpunten, die soms verborgen blijven in de diepste delen van iemands herinnering, of juist keer op keer opnieuw worden verteld.

Alle vijf verhalen uit En dit zal zo voorbij zijn tonen dit soort episoden uit verschillende levens, elk op hun eigen, unieke manier. Wat de hoofdpersonen gemeenschappelijk hebben is dat ze allen op een bepaalde grens balanceren. Eenzaamheid is wat hen bindt.

Op tedere, maar ook spitsvondige en prikkelende wijze schrijft Rossaert in En dit zal zo voorbij zijn over liefde, herinnering en omgaan met het lot. Het resultaat is een vervlochten geheel aan vertellingen, waarbij ieders verhaal vernuftig aan dat van een ander is gelinkt, en waarin bijzondere ontmoetingen wat vanzelfsprekend is doen wankelen.

Isabelle Rossaert (Genk, 1966) studeerde psychologie en werkt als coördinator van de Antwerpse SchrijversAcademie en als praktijkdocent journalistiek schrijven aan de Universiteit Antwerpen. Als freelancejournalist schreef ze onder andere voor De Standaard, Onze Tijd en Weekend Knack. Daarnaast richtte ze De Schrijfkaravaan op, waarmee ze schrijfworkshops en workshops voor persoonlijke en creatieve groei geeft. Van 2017 tot 2018 was ze vicevoorzitter van PEN Vlaanderen. Eerder publiceerde Rossaert De verdwaalde ooievaar, en een verhalenbundel in samenwerking met Paul Verhaeghen. Haar romandebuut Dat is wat ik bemin verscheen in 2015 en werd door pers en boekhandels geroemd. Haar verhalenbundel En dit zal zo voorbij zijn (2021) krijgt lovende recensie.

'In de vijf verhalen uit de bundel 'En dit zal zo voorbij zijn' gaat Isabelle Rossaert op zoek naar kwetsbare mensen die het gevecht met de wereld en soms ook wel eens met zichzelf dreigen te verliezen.' – Knack Focus****


Wordt u graag op de hoogte gehouden van onze leestips, acties, promoties en andere nieuwtjes?
Meldt u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een eenmalige kortingscode van 10%!
Heeft u zich aangemeld en niets ontvangen? Vergeet uw spam/reclame map niet te checken!

Aanmelden


img-20220226-103435-01-01


Facebook  Instagram  Twitter

Home Mijn account Contact Over Naboekov Retourneren Verzendkosten Veilig betalen

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
Webshop software: EasyWebshop.be